Het is Lente! Dus ga de natuur in met een goed gevulde picknickmand.

21 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Het is Lente! Dus...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer tijdens hun item Fietsen voor mijn eten. Deze week spraken Jasper, Steffie & Erwin met Maaike Lups van Natuur Geluk over de lekkere picknickmanden die ze sinds een jaar aanbied aan geïnteresseerden uit de buurt.

Maaike woont aan het jaagpad bij Amelisweerd en geniet van de heerlijke natuur waar ze in woont. Vanuit de liefde voor de natuur en de wandelingen die ze hier in de omgeving maakte kwam Lups op het idee om picknickmanden aan te gaan bieden zodat ook andere natuurliefhebbers van deze mooie omgeving kunnen genieten. Allemaal kisten met home made lekkernijen! Zelf was Maaike erg verrast dat de picknickmanden zo goed aan slaan. “Het is altijd spannend of het aan slaat als je iets nieuws bedenkt en of de mensen het concept een beetje leuk vinden” liet Maaike aan onze Dj’s weten maar na een jaar kan er wel gesproken worden van een succes en zijn de manden niet aan te slepen.

Via haar bedrijf verkoopt Maaike verschillende soorten picknickmanden namelijk: Vegetarische manden, manden met vlees of speciaal voor de kinderen. Ook voor de kinderen heeft Maaike speciale manden gemaakt. Naast allerlei lekkernij is de mand ook gevuld met serviesgoed, wegwerp (tafel)kleed/bekers/bestek en servetten enz. De manden zelf en het servies zijn op leenbasis en moeten aan het eind van de picknick weer netjes ingeleverd worden bij het “Pick up point” of worden opgehaald door iemand van Natuur Geluk. Verder zitten er allemaal lokale lekkernijen in de mand die Maaike zelf bij elkaar brengt. Zo kan er genoten worden van heerlijke worteltaart met glazuur, fruitspietjes, broodjes met tapenade, quines met geitenkaas of courgette maar ook water of thee zit in de mand.

Maaike brengt de manden op afspraak langs bij de liefhebbers en deze zijn te bestellen via: https://www.natuur-geluk.nl
Luister daarnaast het hele interview dat Maaike afgelopen zaterdag gegeven heeft tijdens de Enthousiasper Radio Uitzending terug via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love