Heropening Fort WKU, Werk aan de Korte Uitweg – op 18 april 2015

19 april 2015

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Heropening Fort WKU, Werk...

Heropening van het fort WKU, Werk aan de Korte Uitweg, (adres: Lange Uitweg 42a, Tull en ‘t Waal) met een kanonschot.

Op zaterdag 18 april 2015 is het WKU heropend, in aanwezigheid van de Houtense wethouders Herman Geerdes en Jocko Rensen, zie foto’s en videofilm.

Om voor het fort, een onderdeel van de NHW, Nieuwe Hollandse Waterlinie, een nieuwe passende bestemming te vinden, zijn er zes jaar nodig geweest.

Na veel overleg heeft de Stichting Reinaarde het fort nu gepacht van Staatsbosbeheer op erfpachtbasis.

De stichting zal het fort exploiteren en gebruiken als ‘leerplaats’ voor diverse groepen, zoals de cliënten van Reinaarde, te weten mensen met een beperking,  maar ook voor mensen die krachtens de participatiewet een bijstandsuitkering ontvangen en in ruil daarvoor een zinvolle taak in de maatschappij gaan uitvoeren.

De opening werd geëffectueerd door een kanonschot: verbazingwekkend hoe zo’n klein kanon zo’n knal kan geven. Door de automatische geluidsaanpassing op de camera blijft er van de enorme knal weinig over, helaas.

De exploitatie steunt op horeca activiteiten tevens met mogelijkheid tot huur van vergader- en congresruimte, maar ook op het kampeerterrein, waar plaats is voor 20 tenten.

Houtenaren worden opgeroepen om deze zomer nog de tent en de fiets te pakken en te komen kamperen:  een bijzondere ervaring.

Link: www.fortwku.nl

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love