Herdenking overleden naasten in coronatijd

27 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Herdenking overleden naasten in...

Op 30 oktober om 14:00 uur kunnen familieleden, buren, vrienden en zorgmedewerkers dierbaren die in coronatijd overleden zijn herdenken in Theater Aan de Slinger. Op de dagen daarvoor kan iedereen die dat wil een kaarsje aansteken bij de lichtjesfiets. Ook kun je daar de naam van een overleden dierbare op een kaartje schrijven en in de herinneringsboom hangen.
Initiatief voor deze herdenkingsbijeenkomsten ligt bij Marije Vermaas, geestelijk verzorger bij het Centrum voor Levensvragen. Zij heeft het afgelopen jaar veel mensen begeleid die een naaste zijn verloren in coronatijd. Door de verschillende restricties was het vaak moeilijk om echt afscheid te nemen. “Veel mensen hebben geen plek gekregen of ruimte ervaren om troostende woorden, een omhelzing of een schouderklopje te ontvangen.”
Ze vond aansluiting bij de Houtense kerken die al een paar jaar in de dagen voorafgaand aan Allerzielen met een lichtjeskar de straat op gaan om mensen uit te nodige stil te staan bij het verlies van dierbare mensen uit hun midden. Rebecca Onderstal van de Protestantse Gemeente Houten coördineert samen met Marije de activiteiten: “Wat we belangrijk vinden is dat er een luisteren oor is voor mensen die verdriet hebben, die iemand verloren hebben. Zodat je het niet alleen hoeft te dragen. Bij de lichtfiets kan je je verhaal vertellen.”
Marije: “We kunnen als samenleving niet zomaar doorgaan. Alsof er niets is gebeurd. Er zijn grote gaten gevallen in levens van mensen. Waar geen troost is ervaren is het eenzaam en stil voor mensen.”
Iedereen is van harte uitgenodigd naar de lichtfiets en de herdenkingsbijeenkomst te komen. De bijeenkomst in het theater en de livestream hiervan zijn gratis. Aanmelding hiervoor kan via de website van het theater. De bijeenkomst vindt plaats op 30 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. De fiets staat op 27 oktober op Castellum, op 28 oktober op het Oude Dorp, op 29 oktober op het Rond en is aanwezig bij de Herdenkingsbijeenkomst.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love