Hans Schooneveld benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

30 juli 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Hans Schooneveld benoemd tot...

Hans Schooneveld (67) uit Houten is vrijdagavond 29 juli benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gilbert Isabella reikte de koninklijke onderscheiding en bijbehorende versierselen uit.

Hans Schooneveld was van 1988 tot 2020 vrijwilliger bij voetbalvereniging ’t Goy. Als vrijwilliger was hij betrokken bij de organisatie van vele activiteiten voor de jeugd en senioren zoals de jaarlijkse playbackshows, waar hij ook optrad als jurylid. Tijdens de wekelijkse bingoavonden voor de jeugd bediende hij de bingomolen en zorgde hij voor de prijzen. Daarnaast was hij tijdens wedstrijden en toernooien stadionspeaker en draaide hij mee in de bardiensten.

Helaas is Hans eind vorig jaar zeer ernstig ziek geworden, daar bovenop verloor hij begin dit jaar na 47 jaar onverwacht zijn geliefde vrouw Rieka.

Na deze zware tijd is deze benoeming een mooie en gegunde opsteker, aldus de burgemeester. In zijn toespraak zei de burgemeester verder onder meer “Een vereniging kan niet functioneren zonder vrijwilligers. U bent er zo één en dat maar liefst 32 jaar lang. U staat bekend als een sociaal mens met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarom komt deze onderscheiding u zeer toe.”

Waarop Hans antwoordde “Ik ben sprakeloos”, maar direct vervolgde met “Het is een buitengewone vereniging. Het is echt een vereniging waar alles en iedereen terecht kan en dat vind ik belangrijk. Het is een sociale omgeving, waar naast het voetballen heel veel gebeurt.”.

Hans werd gisteravond op de geboortedag van zijn Rieka omringd door zijn kinderen en kleinkinderen officieel geridderd. Een mooi memorabel en emotioneel moment.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love