4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Handbal Houten pakt eerste...

Op matchday 5 van de BENE-League nam L. van Raak Milieutechniek het zaterdag op tegen het Belgische Filou Izegem. Beide teams zijn gepromoveerd, beide teams waren voor de wedstrijd nog puntloos en de verwachting was dat het een spannende pot handbal zou worden van twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

Na de openingstreffer van aanvoerder Ruben de Bok ontstaat inderdaad de verwachte gelijk opgaande strijd. De sfeer in sporthal The Dome is goed, beide teams worden luid aangemoedigd en ook de beleving op de bank is goed.

We zien een score van leftie Ryan Smulders (zijn eerste in de BENE-League), maar pas na een kwartier spelen ontstaat er voor het eerst een gaatje van drie punten: 12-09. Dit verschil blijft tot de 18-15. Izegem is echter geenszins van plan zonder punten de bus in te stappen en knokt zich aan het eind van de eerste helft terug naar een ruststand van 18-18.

In de tweede helft is de openingstreffer voor Izegem: 18-19. Daarna krijgen de Belgen een zevenmeter waarop de A-juniorenkeeper van Handbal Utrecht Daniël Sterk het veld betreedt. Hij redt knap de vrije doelpoging waarna vaste waarde Bjorn Brachten weer onder de lat komt te staan.

Na tien minuten ontstaat door mooi aanvalsspel weer een gaatje van drie punten in het voordeel van de thuisploeg: 26-23. Via een doelpunt van topscorer en misschien wel man-van-de-wedstrijd Nils Idema lopen de geelzwarten vervolgens zelfs uit naar een gat van vijf: 30-25.

Kunnen de Vlamingen zich nog een keer terugvechten? Jazeker, dat kunnen ze! Met nog vijf minuten op de klok komen zij terug tot 34-32. Er staat veel op het spel wat leidt tot slordigheden, spanning en een hectische fase waarin keeper Brachten in het gezicht gegooid. Een opstootje dreigt maar wordt snel en netjes gesust. In de laatste aanval van Izegem haalt de Houtense doelman zijn sportieve revanche door spectaculair te redden waarna het eindsignaal klinkt en het feestje gevierd kan worden. Eindstand 38-34 en Houten is van de gehate nul af.

Doelpuntenmakers voor Houten: Nils Idema 11, Wessel Blokzijl 8, Rogier Teeuwissen 7, Ruben de Bok 4, Milo Bos 4, Rick van Soest 1, Diego Jacobs 1, Ryan Smulders 1 en Sjoerd Brakenhoff 1.

Volgende week reist L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten af naar Sittard voor de confrontatie met de huidige koploper KEMBIT-Lions. De wedstrijd in de Stadssporthal begint om 20.00 uur.