2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Handbal Houten geeft goed...

Na Sporting Pelt  en Eupen trad L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten zaterdag voor de derde maal op rij aan tegen een Belgische tegenstander, ditmaal Hubo Handbal. En de mannen Job Reumer hadden wat goed te maken, want vorige week tegen Eupen kwamen zij er niet aan te pas.

De opening in The Dome in Houten is in ieder geval voor de thuisploeg: Bram Versteegden zet de 1-0 op het scorebord. Het spel heeft een hoog tempo en beide teams scoren over en weer en zo is het na tien minuten 4-4. Vervolgens slaat Hubo voor het eerst een klein gaatje, de ervaren Bartek Konitz noteert 4-6. Via doelpunten van Ruben de Bok en Rogier Teeuwissen slaat Houten de aanval af: 7-7.

Houten heeft wat pech met veel ballen op paal en lat en zo loopt Hubo Handbal uit naar 8-11. Ondanks goed keeperswerk van Bjorn Brachten kan Houten dit gat voor de rust niet meer dichten en we noteren een 13-16 ruststand.

De tweede helft gaat de eerste bal van Hubo er wel via de paal in: 13-17. Het spel van Houten wordt wat slordiger en zo loopt de achterstand onnodig op van 3 naar 6 punten (15-21) en vervolgens zelfs naar 9 punten: 15-24. Maar dan herpakt Houten zich en knabbelt langzaam wat van de achterstand af.: 22-28, 23-28, 24-29, 25-30. Nog maar 5 doelpunten achter en het publiek roept steeds harder. Keeper Sander Breedveld valt in voor Bjorn Brachten en ook hij laat mooie reddingen zien. Houten ruikt bloed en aanvoerder Ruben de Bok noteert 28-31. De tijd is dan echter te kort om het gat te dichten. Hubo probeert met een vliegertje de wedstrijd in stijl te eindigen, maar deze mislukt. Eindstand 28-33. Desalniettemin heeft het publiek kunnen genieten van spektakel en vechtlust.

Volgende week treft L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten voor het eerst een tegenstander van eigen bodem. In Panningen gaan zij zaterdag op bezoek bij Bevo, de wedstrijd in Sporthal De Heuf begint om 20.15 uur.

Doelpuntenmakers voor Houten: Ruben de Bok 6, Rogier Teeuwissen 6, Milo Bos 4, Wessel Blokzijl 4, Bram Versteegden 4, Tim Schoon 2, Sam Tukker 1, Nils Idema 1, Rick van Soest 1.

Foto’s : Hanna Koops