Halloween in Houten

2 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Halloween in Houten

Dit afgelopen weekend enkele malen op pad geweest vanwege Halloween. Het wordt je dan door de site Halloweenroute wel heel gemakkelijk gemaakt om de versierde huizen te vinden, want steeds meer mensen melden hun versierde woning en tuin aan.

Ton Blokhuizen: ”Dit jaar hadden we 44 aangemelde locaties, waarvan 26 versierde tuinen. Daarnaast hadden 122 groepen zich aangemeld om een route te gaan lopen”. Ondanks het slechte weer zijn er toch veel mensen op pad gegaan om Halloween in Houten te vieren.

Een erg leuke reactie is “Er stonden zelfs in de stromende regen twee heel schattige kinderen van een jaar of 6 voor de deur, gekleed in een draken onesie mét poncho, met papa op de achtergrond”. En “Ook kwamen er soms auto’s voorrijden waar bezoekers uitstapten, even de versieringen bewonderden, aanbelden, en weer doorreden naar de volgende locatie”.

Het vieren van Halloween wordt steeds populairder. Het begon klein met een paar kinderen die verkleed langs de deuren gingen voor snoepjes. Inmiddels is Halloween uitgegroeid tot een jaarlijks evenement. De versierde huizen en tuinen, waar met pompoenen, grafstenen, spinnenwebben en zombies een griezelige sfeer was gecreëerd, waren zelfs met dit weer in trek.

Tot volgend jaar, wanneer het weer (hopelijk) beter is, er nog meer huizen worden aangemeld, ook uit de drie andere dorpen, en er nog meer groepen een route willen lopen of fietsen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love