Haikupad in Houten bijna klaar voor opening.

19 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Haikupad in Houten bijna...

Zaterdag 17 april was het de internationale Haiku dag en speciaal daarvoor belden de dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met Christel van Vliet van het atelier de beeldmakers die het Haiku pad in Houten geïnitieerd heeft. Dit omdat de DJ’s meer te weten wilden komen over deze dichtvorm en het dicht pad dat halverwege mei officieel open gaat.

Haiku: een dichtvorm die oorspronkelijk uit Japan komt en bestaat uit vijf, zeven, vijf lettergrepen die niet rijmt. Het is een dichtvorm die hoort bij de beleving van de lente en ontzettend populair is in Japan.

Voorbeeld van een haiku is:
Jasper en Steffie
Enthousiasper radio
Feest op zaterdag

Het Haiku pad in Schalkwijk heet officieel het dicht pad en is een wandeling bij het eiland van Schalkwijk waar verzameling haiku’s van de afgelopen vier jaar hangt. Het pad gaat officieel open halverwege mei en is te vinden bij het klompenpad in Schalkwijk. Het idee van het pad is om mensen door haiku’s meer bewust te maken van hun omgeving.

Voor meer informatie over het dichtpad, de opening van deze wandelroute of de haiku’s is er www.beeldmakers.nl of stuur jouw eigen Houtsense Haiku’s naar haikuhouten@gmail.com
Luister hier het hele interview dat Jasper de Bruijn en Steffie van Lamoen afgelopen zaterdag hadden met Christel van Vliet terug:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love