Kunstwerk van Graffiti kleurt Houten zuid

24 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Kunstwerk van Graffiti kleurt...

Kunstenaar JanIsDeMan (Jan Heinsbroek) timmert met zijn buitenkunstwerken behoorlijk aan de weg. Dat niet iedereen zijn kleurrijke taferelen waardeert kwam tot uiting toen JanIsDeMan in Utrecht een van zijn schilderwerken moest aanpassen omdat ‘men’ in de buurt van mening was dat door de kleuren van de schildering, het woongenot achteruit zou gaan.

JanIsDeMan kreeg geen keus en schilderde noodgedwongen de tros bananen en een mandarijn in zijn werk over. Ze maakten plaats voor een pruim en een kop koffie.

Maar JanIsDeMan zou JanIsDeMan niet zijn als hij er niet een ludieke actie van maakte. Her en der in Utrecht dook het mandarijntje op dat hard op weg is, zijn handelsmerk te worden.

Onlangs beschilderde JanIsDeMan in opdracht van  Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een gemaalhuisje in Houten-Zuid, in het kader van de viering van ‘900 jaar Waterbeheer’. Jan ging aan de slag met leerlingen van naastgelegen basisschool De Stek.Levensecht pronken vogels als blauwborst en ooievaar naast otter , vissen en insecten. Een iets minder opvallend plekje in het kunstwerk ruimde JanIsDeMan in voor… jawel, het mandarijntje.

Het kunstwerk is te bewonderen vlakbij de skatebaan naast wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld in wijk Het Hout.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love