Gilbert Isabella voorgedragen als nieuwe burgemeester Houten

6 juni 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Gilbert Isabella voorgedragen als...

Gilbert Isabella (58) is vanavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Houten. Eerder was Isabella wethouder voor de Gemeente Utrecht (PVDA) en was hij  Rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, St. Eustatius en Saba. Hij volgt Wouter de Jong de op, die zes jaar burgemeester in Houten is geweest.

De vertrouwenscommissie onder leiding van Eef Stiekema (VVD) noemt Isabella een daadkrachtige motivator, iemand die veel ervaring heeft in het openbaar bestuur en visie heeft bij de ambities die de Gemeente Houten ambieert. Daarnaast kent Isabella door zijn ervaring als wethouder bij de Gemeente Utrecht, de regio goed.

Vanavond nog zal Gilbert Isabella worden voorgedragen aan de commissaris van de koning. Die zal de voordracht voorzien van een advies en doorsturen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Gilbert Isabella woont op dit moment nog in Utrecht. Hij zal voor zijn burgemeesterschap in Houten, ook in Houten moeten gaan wonen.

De Gemeente Houten kon na het sluiten van de sollicitatieprocedure kiezen uit 18 kandidaten, 14 mannen en 4 vrouwen reageerden op de vacature.

27 juni zal huidige Burgemeester Wouter de Jong (CU) afscheid nemen, op 3 juli zal de installatie plaats vinden van Gilbert Isabella.

De nieuwe burgemeester van Gemeente Houten wordt nu bekendgemaakt!

Geplaatst door Omroep Houten op Donderdag 6 juni 2019

Het eerste interview met de nieuw voorgedragen burgemeester. Eerst ontving hij een delegatie van de vertrouwenscommissie waarna wij hem een aantal vragen konden stellen.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love