Gespannen of overbelast? Het stroomnet ook! Denk mee over hoe dat anders kan.

14 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Gespannen of overbelast? Het...

Houten Komt Thuis heeft op maandag 13 maart 2023 gebeld met TNO onderzoeker Renee Kooger in verband met het GO-E onderzoek in Houten.  In de uitzending wordt door Renee uitgelegd waarom er onderzoek naar het stroomnet plaatsvindt. 

Koken, douchen, en de verwarming aanzetten. We doen het allemaal, maar we doen het vooral vaak op hetzelfde moment én: steeds vaker elektrisch. Ook wordt er steeds meer zonne-energie opgewekt. Eigenlijk allemaal goed nieuws, maar daar is het stroomnet (nog) niet op gebouwd. Te veel vraag of teveel aanbod op hetzelfde moment leidt tot overbelasting van het net. Dan krijg je gekke dingen zoals dat de stroom uit kan vallen, of dat je zonnepanelen worden stopgezet.

In het project GO-E doet TNO met verschillende partijen daarom onderzoek naar hoe we als mensen flexibeler om kunnen gaan met ons elektriciteitsverbruik- en levering. We kijken wat voor mensen belangrijke voorwaarden en wensen zijn om op andere momenten elektriciteit te gaan gebruiken, zodat we niet allemaal op hetzelfde moment stroom vragen of juist aanbieden aan het elektriciteitsnet. Wil jij ook liever dat de stroom niet uitvalt en dat zonnepanelen het gewoon blijven doen? Denk dan met ons mee:  https://survey.tno.nl/cobnutnict?l=nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love