gemeenteraad unaniem voor aanpak Piazza

24 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. gemeenteraad unaniem voor aanpak...

Zonder enige tegenstem heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel dat werd ingediend door het college van Burgemeester & Wethouders om het plein van winkelcentrum Castellum aantrekkelijker te maken. Nu nog is het er een wirwar van over elkaar heen gevallen fietsen die niet zelden nooduitgangen blokkeren. De verkeerssituatie is onoverzichtelijk en daardoor gevaarlijk. Met name voetgangers worden meer dan eens verrast door aanstormende fietsers en scooters.

Om de chaos die her en der gestalde fietsen veroorzaken te beteugelen zijn wel al enige maatregelen genomen, maar afdoende zijn deze niet gebleken. Af en toe worden fietsers gewezen op het fietstransferium dat op een steenworp afstand van het plein voldoende ruimte biedt. Fietsen die gestald staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt worden weggehaald. “Doordat vanwege corona de parkeeroverlast sterk was afgenomen hebben we die plannen (om de fietsoverlast aan te pakken) tijdelijk in de ijskast gezet. Immers, het was niet duidelijk welk effect corona op de lange termijn op het fietsparkeren zou hebben” valt te lezen op de gemeentelijke website.

Beleggingsmaatschappij ASR Real Estate, sinds 2017 eigenaar van het 8.600 vierkante meter tellende winkelgebied, neemt een flink aandeel van de kosten die gemoeid zijn met de metamorfose voor haar rekening.

In het laatste kwartaal van het jaar moet het plein waar ondanks de ruime groenvoorzieningen ruimte zal zijn voor kleine evenementen, een feit zijn. De ondernemers die wekelijks een standplaats op het plein hebben zullen deze behouden


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

21:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love