Gemeente start campagne tegen ondermijnende criminaliteit

21 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Gemeente start campagne tegen...

Herken en meld signalen van criminele activiteiten

Hé, dat is vreemd?! Dat denk jij vast ook wel eens als je op straat iets vreemds ziet of ruikt. Let dan goed op! Het zou namelijk kunnen gaan om criminele activiteiten.
Criminelen uit de onderwereld maken gebruik van diensten in de bovenwereld. Criminelen beïnvloeden zo onze samenleving. Hierdoor neemt het gevoel van veiligheid
en leefbaarheid af. Dit heet ook wel ondermijning. Signalen van criminele activiteiten zijn belangrijk in de strijd tegen ondermijning. Inwoners kunnen helpen door die signalen op te merken, te herkennen en te melden.

Met de campagne Vreemd?! wil de gemeente hen laten zien om welke signalen het gaat en hoe je ze kan melden. De officiële aftrap van Vreemd?! is op donderdag 24 juni aan Het Onderdoor. Tussen 9.30 en 14.00 uur zijn wij daar met onze campagnebakfiets, samen met medewerkers van Meld Misdaad Anoniem en het Mobiel Media Lab van de politie. Graag vertellen we daar meer over drugslaboratoria en hoe je die kan herkennen. Zo kan je onder andere de geur ruiken die vaak rond drugslabs hangt.

Meer weten?
Wil je ook wel eens weten hoe een drugslab ruikt, maar kan je donderdag niet? Of wil je meer informatie over veiligheid bij jou in de buurt? Mail naar
integraleveiligheid@houten.nl en wij nemen contact met je op. Want: Houten Veilig, dat doen we samen!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love