Gemeente Houten positief over kwaliteit openbare ruimte

15 februari 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Gemeente Houten positief over...

HOUTEN – Een onderzoeksbureau heeft namens de gemeente van mei tot en met september 2016 de kwaliteit van het beheer van de openbare ruimte in Houten onderzocht.

Op 24 plekken verspreid over de hele gemeente is er acht keer de kwaliteit beoordeeld. In 97% voldoet de de kwaliteit aan de afgesproken norm. Er is onder andere gekeken naar de kwaliteit van grasvelden en plantsoenen, drijfvuil in het water, onkruid en zwerfafval op straat.

Tevens is er vastgesteld dat op looppaden waar mensen weinig gebruik van maken veel onkruid groeit. Dit is een logische constatering. Het advies is om delen van deze voetpaden op te heffen. De gemeente neemt dit advies ter harte in het kader van het ‘ontstenen’ van Houten.

Bewoners ervaren de kwaliteit van de openbare ruimte soms anders dan in het rapport naar voren komt. Zij kijken naar de zogeheten belevingswaarde. In het rapport wordt een objectieve meetmethode gehanteerd. Om de openbare ruimte voor inwoners van de gemeente Houten te verbeteren wil de gemeente de openbare ruimte ook met bewoners van de klankbordgroep Openbare Ruimte inspecteren. 

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love