Ga er met de fiets op uit en proef de Krommerijnstreek!

2 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Ga er met de...

Wekelijks bellende DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met iemand die betrokken is bij Fietsen voor mijn Eten – Krommerijnstreek. Deze week spraken Jasper en Steffie organisator Christie de Vrij weer die op het moment van bellen in het buitenland zat.

Als event manager mag Christie soms voor haar werk naar het buitenland om ervaringen op te doen, nieuwe mensen te leren kennen en locaties te onderzoeken voor een congres. Ook in het buitenland is er genoeg te fietsen voor je eten. Op het eiland Gran Canaria (waar Christie het moment van dit gesprek zat) hebben ze vooral veel druiven, mango’s, bananen en heel veel sinaasappels die van hele hoge kwaliteit zijn. Leuk detail is dat Tom Dumoulin op dat moment een trainingskamp had op het eiland. Wat maar weer bevestigd dat je daar dus ook heel goed kan fietsen voor je eten!

Dat is wel anders dan de pompoenen die op dit moment in Nederland en de Krommerijnstreek geserveerd worden. Van pompoensoep, geroosterde stukjes uit de oven tot een heerlijke pompoen risotto! Je hebt pompoenen in zo veel verschillende soorten. Niet alleen eetbare maar ook soorten waar je vooral goed mee kunt knutselen. Het mag duidelijk zijn dat de pompoen een product is waar je verschillende kanten mee op kan en het past natuurlijk helemaal bij Halloween!

Naast dat het nu de tijd van pompoenen is, is de herfst ook echt de tijd waarop confituren/jam gegeten kan worden. Afgelopen zomer zijn er een hele boel vruchten geoogst die nu verwerkt zijn tot een lekkere jam. Nu heb je in Nederland bijvoorbeeld heerlijke vijgenjam maar ook de perenjam is er volgens Christie één die je niet mag missen!
Als laatste tip wil Christie nog een jam aanraden van rode bessen met koek en kaneel kruiden erbij die lokaal in Houten goed te verkrijgen is.

De aankomende tijd staat er nog genoeg op het programma bij Fietsen voor mijn eten en luister voor extra tips over lokale drankjes het hele interview terug dat de Dj’s met Christie hadden live in de uitzending:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love