Fort Honswijk binnenkort van Gemeente Houten?

10 september 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...
  6. /
  7. Fort Honswijk binnenkort van...

Het College van de gemeente Houten is van plan om Fort Honswijk aan de Lekdijk in Schalkwijk te kopen voor een symbolisch bedrag van 1 euro en de gemeenteraad – die uiteindelijk de beslissing neemt – zal over die aankoop beslissen tijdens de raadsvergadering op 20 september 2016. Omroep Houten ging op Monumentendag alvast even kijken hoe Fort Honswijk eruit ziet en vroeg aan Architectuurhistoricus Bert van Holst – ook actief voor de Stichting Honswijk Everdingen – waarom dit fort voor de gemeente Houten behouden moet gaan worden…

 

– TurboTour door Fort Honswijk (in 1 minuut)

– Gesprek met Architectuurhistoricus Bert van Holst uit Everdingen over belang van Fort Honswijk

– Historische afbeelding van Fort Honswijk met commentaar van Architectuurhistoricus Bert van Holst

– Sfeervolle impressie met mooie beelden van Fort Honswijk, gemaakt op Monumentendag 2016 door wethouder Jocko Rensen:

 https://youtu.be/QULuWiC6KRs

Op Monumentendag werd ook Fort ‘t Hemeltje officieel geopend door de Commissaris van de Koning Van Beek en door de Houtense loco-burgermeester Herman Geerdes. Ook daarvan doet Omroep Houten op haar website verslag en praat zij uitgebreid met de CvdK over het belang van de Forten voor de provincie Utrecht en de rol van de gemeente Houten daarbij.

Tijdens de aankomende radiouitzending van woensdag 14 september 2016 van het politieke radioprogramma ‘Daar Hou Ik U Aan’ op Houten FM (107.3 FM) bij Omroep Houten gaan Erik Jan Visser (CDA), Gerard Zandbergen (ITH) en Eef Stiekema (VVD) tussen 20 en 21 uur in discussie over het belang van Toerisme en recreatie voor onze gemeente. Vooruitlopend op de komende raadsvergadering van dinsdag 20 september 2016 zal daar ook over de mogelijke aanschaf van Fort Honswijk gesproken worden.

[mh_media type=video]

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love