Fladderen weer één groot feest!

27 augustus 2018

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Onderwijs
  6. /
  7. Fladderen weer één groot...

Ruim 1300 kinderen hebben afgelopen week weer met veel plezier deelgenomen aan het jaarlijkse Fladderen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de honderden vrijwilligers.

Dit jaar begon naast het 12+ kamp ook het gewone kamp op maandag. Zij werden uitgezwaaid op de parkeerplaats op de kruisboog. Terwijl zij naar de kamp locaties fietsten werd op de andere locaties nog hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben.

Voor de andere fladderaars begon het feest op dinsdag op Het Rond waar Tim, de fladderburgemeester de fladderketen omgehangen kreeg van burgemeester De Jong. Daarna vertrokken de verschillende groepen naar de 9 locaties in Houten.

Ook woensdag werd er met veel plezier gefladderd.

Donderdag was alweer de laatste dag aangebroken. Bij de sluiting werd ook de naam bekend gemaakt van de nieuwe mascotte. De kindern hebben, hoe kon het ook anders, gekozen voor de naam Fladdertje.

Het hele feest wordt mogelijk gemaakt door zijn 550 vrijwilligers. 175 vaste vrijwilligers die het hele jaar duur actief zijn om bijvoorbeeld het verhaal te bedenken of het decor te bouwen. Zij worden ondersteunt door zo’n 100 VIP’s (variabel inzetbare persoon) dit zijn vaak jongeren. Daarnaast zijn er nog zo’n 250 groepsbegeleiders die een of meerdere dagen met een groepje meegaan. Daar komen ook nog de smeermoeders en vaders bij die ‘s ochtends voor alle kinderen boterhammen smeren.

Alle foto’s zijn terug te vinden op de Facebook pagina van Fladderen.

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love