Feestelijke opening Gezinshuis de Grote Geer

21 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Feestelijke opening Gezinshuis de...

Recentelijk was het zo ver, het Gezinshuis de Grote Geer werd officieel geopend. Oprichters Wim Diepeveen en Anja Reijersen zagen hoe alle kinderen, samen met burgemeester van Houten, Gilbert Isabella het lint doorknipte. Maar liefst zes keer mocht de burgemeester het lint doorknippen met alle kinderen.

De opening van het Gezinshuis de Grote Geer was door corona uitgesteld. Een dag voordat alle corona versoepelingen in gingen werd toch nog de opening gevierd. De gasten waren daarom gelimiteerd naar 75 personen terwijl ruim het dubbele van de gasten wilde komen. Hierdoor besloten Wim en Anja om de gasten in groepen uit te nodigen zodat iedereen toch nog aanwezig kon zijn. Onder de gasten vielen de familie en vrienden van Wim en Anja, maar ook de ouders en vrienden van de kinderen, en daarnaast de bedrijven die mee hebben geholpen bij het verbouwen en restaureren van de Grote Geer. De verbouwing duurder echter langer dan gedacht, zo moesten Wim en Anja veel geduld hebben bij het ontvangen van een vergunning voor de verbouwing van hun gemeentelijke monument De Grote Geer. Na maanden wachten en met een vergunning op zak is De Grote geer nog niet helemaal af. Zo zijn er binnen nog een aantal klusjes die verricht moeten worden en daarnaast moet de tuin ook nog aangelegd worden.

Ondanks de klusjes en de tuin zijn Wim en Anja blij met het resultaat van het Gezinshuis. Er is nu meer ruimte om kinderen op te vangen, de eerste vijf zijn al opgevangen en dat worden er binnenkort tien. Al sinds 2001 zijn Wim en Anja actief binnen het opvangen van kinderen voor een korte- maar ook langere periode. Bij veel kinderen die zij de afgelopen twintig jaar hebben opgevangen was sprake van verwaarlozing. Je kunt hierbij denken aan lichamelijke en/of geestelijke mishandeling en/of andere negatieve ervaringen, waardoor deze kinderen voor korte- of langere periode niet thuis konden wonen. Het gezinshuis De Grote Geer is er daarom voor deze kwetsbare jongeren van 12 t/m 23 jaar. Naast een dak boven het hoofd en een fijne woonomgeving biedt het gezinshuis een kamertraining voor de jongvolwassenen in de leeftijd van 16/18-23 jaar. Een kamertraining vindt fasegewijs plaats zodat de jongeren stap voor stap steeds zelfstandiger gaan functioneren. Het doel van een kamertraining is dat de jongeren uiteindelijk zelfstandig in de maatschappij kunnen wonen.

Naast het pand van het Gezinshuis hebben Wim en Anja een gebouw laten plaatsen genaamd het Buurthuis. Dit gebouw wordt door de bewoners van het Gezinshuis gebruikt maar is voor de helft ter beschikking gesteld aan de buurt. Op deze manier hopen Wim en Anja dat de jongeren in de buurt gezamenlijke activiteiten te gaan doen en gemakkelijker in contact komen met de buurtgenoten. In een interview met ‘Welzijn Houten’ laat Wim weten dat zij onderzoek hebben gedaan in de wijk, en dat daaruit is gebleken dat de gemiddelde leeftijd van de bewoners uit de wijk hoog is. Daarnaast is er binnen de wijk ook nog sprake van een hoge factoor aan eenzaamheid. Op deze manier proberen Wim en Anja ook nog wat te beteken voor de buurt.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love