Familievoorstelling: “Als het doek valt”

1 december 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Familievoorstelling: “Als het doek...

Aan de Slinger, Bigband Houten en de Castellum Singers presenteren met trots dé grote kerstproductie van het jaar presenteren: Als het doek valt. Een originele familievoorstelling met ruim zestig Houtense talenten, sfeervolle muziek, persoonlijke verhalen en een flinke dot humor.

De voorstelling kunt u bijwonen van woensdag 21 december tot en met zaterdag 24 december.

Elke maandagochtend komt de spelersgroep samen om te repeteren. “We repeteren vanaf september en dat is hartstikke leuk, vertelt Geert-Jan Zegers. “Maar wat veel werk ook! We zijn veel in het theater. Soms denk ik wel eens: waar staat hier mijn bed? Haha.” Door het vele repeteren en de verhalen die de deelnemers met elkaar hebben gedeeld is er een hechte groep ontstaan. “We staan met elkaar ergens voor. Dat geeft een heel goed gevoel.”

Anna Croes-Werleman heeft al eerder meegedaan aan projecten van Aan de Slinger: Gouden Dans en Het Goud van Houten. Nu doet ze graag weer mee. Regisseur Sophie Plekker en tekstschrijver Anne Hogewind gebruiken de verhalen van de deelnemers ter inspiratie voor de voorstelling. Zo vertelt Anna: “er is veel inbreng van ons geweest. Zo moesten we in het begin een brief schrijven aan een persoon met wie we graag kerst zouden willen vieren. Ik heb een brief aan mijn moeder geschreven. Zij is in 2013 overleden. Kerst maakt me verdrietig omdat zij er niet meer is. Maar kerst maakt me ook blij, het is een bijzondere tijd van het jaar.”

Voor Trea Hoogendoorn stond deelnemen aan dit project hoog op haar bucketlist. “Ik heb al vaak op het podium gestaan, maar dat was meestal één keer optreden. Maar nu: vier maanden repeteren en dan vijf keer optreden! Ik vind het een geweldige uitdaging.”

Kaartverkoop en aanvangstijden via de website van Aan de Slinger.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love