Erfrecht voor kinderen met een beperking

4 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Erfrecht voor kinderen met...

Je kind met een beperking wordt 18. Hoe regel ik het erfrecht?

Vanaf 18 jaar is iedereen voor de wet meerderjarig, ook jongeren met een beperking. Het volwassen worden gaat samen met veel veranderingen en consequenties. In een aantal sessies nemen Steunpunt Mantelzorg Houten, onderdeel van ‘van Houten&co’, en Belangenvereniging Sien je mee door de ‘wir war’ van wet- en regelgeving en de daaruit voortkomende veranderingen rondom: Wonen, Werk en Inkomen.

Op maandag 21 juni organiseren zij samen een online bijeenkomst met het thema ; ‘Erfrecht’ van 19.30 tot max. 21.00 uur.

Deze avond zal Notaris Mevrouw mr. C.C. (Clarine) Leskens van Notariskantoor Stigter & Leskens B.V. je inwijden in de juridische wereld van het erfrecht. Je krijgt antwoord op vragen zoals: moet ik een testament opstellen in verband met de situatie van mijn kind? Is het verstandig om mijn zoon of dochter als erfgenaam te benoemen? Kan zijn of haar erfdeel worden beperkt?

Aan het einde van de webinar is er de mogelijkheid om kort na te praten. Mocht je vooraf al vragen hebben, dan kun je die bij de aanmelding alvast toevoegen.

De bijeenkomst is digitaal, via ZOOM. Je kunt je opgeven via onderstaand e-mailadres, waarna je de dag voor de bijeenkomst een link krijgt toegestuurd, met instructie hoe in te loggen.

In de tweede helft van 2021 volgen de thema’s:

  • Mijn kind met een beperking wordt 18, wat moet ik allemaal regelen
  • Mijn kind met een beperking wordt 18, wonen en werk

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ‘van Houten&co, Marja Vlaanderen, 030-70 01 500. Je kunt ook mailen naar steunpuntmantelzorg@vanhoutenenco.nl.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love