Er zijn veel mooie plekken te ontdekken in onze buurgemeente Bunnik

15 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Er zijn veel mooie...

Omdat de theaters gesloten zijn bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met de Houtense VVV om te onderzoeken wat er nog voor leuks te doen is in de omgeving van Houten. Afgelopen zaterdag spraken Jasper & Steffie met de VVV-goeroe van de Krommerijnstreek Josine om net over de grenzen van onze gemeente heen te kijken richting onze buurgemeente: Bunnik. Een mooi dorp waar veel over te vertellen is.

Veel Houtenaren kennen Bunnik misschien vooral van het langs rijden op de A12 en het grote “Waar Bunnik” reclamebord dat lang langs deze snelweg gehangen heeft. Maar de buurtgemeente van Houten is meer dan een dorpje langs de A12 met een leuke slogan.
Het dorp Bunnik kent iets meer dan 7.000 inwoners en was lang een belangrijk knooppunt voor trein- en wegverkeer in de provincie Utrecht. Ook zijn grote bedrijven zoals de Koninklijke BAM Groep, de BOVAG en frisdrankfabrikant Vrumona in de gemeente gevestigd.

Als je in Bunnik bent dan moet je volgens Josine echt even bij restaurant Vroeg stoppen om te genieten van een heerlijke lunch. Het restaurant zit in een monumentale boerderij uit 1599, die tot 1735 dienst heeft gedaan als herberg. De uitbaters koken vooral met ingrediënten uit de streek en proberen de bezoekers te verrassen met echte ambachten.
Een ander restaurant in Bunnik dat volgens Josine zeker niet overgeslagen mag worden is Het Wapen van Bunnik. Dit restaurant kent ook een hele mooie geschiedenis en is begin van het radioseizoen al eens bij Enthousiasper aan bod geweest. Dus lees hier meer over het restaurant: https://www.omroephouten.nl/heerlijk-eten-na-een-fietstocht-van-het-zomers-fietsfestijn/

Een ander hoogtepunt uit de gemeente Bunnik is het Kasteel Cammingha. Het kasteel dateert uit 1395 en vormt het decor voor intieme diners, stijlvolle zakelijke bijeenkomsten en huwelijksplechtigheden. De naam klinkt een beetje apart maar is goed te verklaren aangezien het kasteel aan de Camminghalaan te vinden is. Het kasteel is goed te bezoeken wanneer je als liefhebber via het krommerijnpad door de vol op aanwezige Bunniks natuurgebieden fietst.

Vlak bij Bunnik, aan het krommerijnpad, ligt ook nog Fort Vechten waar tot 19 december een hele leuke interactieve tentoonstelling georganiseerd wordt. Het is een 3d voorstelling over de waterlinie waarbij je met de bril door het waterlinie landschap heen gaat. Je beleeft bij deze tentoonstelling zowel de natuur als de forten die er staan en daarmee een ideaal uitje in de omgeving om te gaan doen met kinderen. Het waterlinie museum dat gevestigd is op de Achterdijk 12 in Bunnik is de hele week geopend van 10:00 tot 17:00.

Dus mochten er ouders zijn die niet weten wat ze moeten doen dit weekend? Ga dan vlug naar de website van de VVV www.vvvkrommerijnstreek.nl waar alle informatie over deze leuke tentoonstelling te vinden is. Of bezoek de winkel van de VVV die gevestigd is aan het Onderdoor in Houten en luister voor de volledige beleving via deze link het interview terug dat Josine afgelopen zaterdag met Jasper & Steffie had tijdens de Enthousiasper uitzending:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love