Elke 10 minuten sprinten voor je Sprinter

19 oktober 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Elke 10 minuten sprinten...

De NS laat vanaf december meer treinen rijden in Nederland. Houten mag zich opmaken voor meer treinverkeer tussen Houten Castellum en Utrecht Centraal. Op dit moment rijden de treinen richting Utrecht 1x per kwartier. De bedoeling is nu dat er elke 10 minuten een trein stopt, die de Houtense reiziger brengt naar station Houten, Utrecht Lunetten, Vaartsche Rijn of eindpunt, Utrecht Centraal.

De NS heeft voor de uitbreiding van de dienstregeling meer treinen gekocht: sinds dit jaar rijden er al 58 nieuwe Zwitserse sprinters en vanochtend presenteerde het bedrijf de eerste van 118 nieuwe treinen van Spaanse makelij. Die gaan vanaf najaar 2018 in Nederland rijden en worden komend jaar eerst getest.

Verbeteringen:

De treinen zijn niet revolutionair, maar hebben wel wat verbeteringen. Zo is het toilet vergroot, kunnen mensen met een beperking eenvoudiger de trein in en is er led-verlichting die zich automatisch aanpast aan het daglicht. Zowel in de eerste als tweede klas zijn er stopcontacten en usb-poorten.

Buslijnen

Niet allen het treinverkeer verbeterd in Houten, ook gaan er vanaf  10 december meer bussen rijden.  Er komen twee nieuwe buslijnen. Er komt een nieuwe buslijn 44, die van Vianen naar Houten gaat rijden. Vanaf Houten gaat lijn 43 rijden naar Odijk en Zeist.

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Bijna Weekend

20:00 22:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love