Eindelijk weer fietsen

24 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Eindelijk weer fietsen

Aarzelend komen ze binnen in de immens grote zaal van sporthal de The Dome. De meesten te voet, maar er is ook een enkele rollator, er zijn krukken en zelfs een rolstoel. En dan na wat ronddrentelen langs de exploitanten voltrekt zich langzaam de wonderbaarlijke metamorfose. De afwachting maakt plaats voor spanning en dan volgen de blije en triomfantelijke gezichten.

Het gebeurde allemaal op de 3-wielfietsontdekdag vorige week woensdagmiddag in The Dome. Ruim 70 ouderen uit Houten en omgeving kwamen een kijkje nemen en verschillende driewielers uittesten.

Zeven aanbieders hadden verschillende modellen meegenomen, van de klassieke fiets met zijwieltjes tot de comfortabele zitfietsen en sportievere modellen. De belangstellenden hebben soms lang niet gefietst. Meestal door gezondheidsproblemen zoals vermindert evenwicht. Een van de bezoekers vertelde nog steeds te kampen met LongCovid en daardoor onvoldoende kracht en stevigheid te hebben voor een 2-wielfiets. Een ander had een tia gehad en weer iemand anders had al twintig jaar niet gefietst. Dat verklaart de onwennigheid en de spanning op de gezichten van het weer eens op een fiets rijden en dan ook nog een andere fiets dan je gewend was. ‘Fiets eerst maar eens recht naar mij toe’, zeggen de begeleiders. Dat blijkt eerst nog niet zo eenvoudig. Daarna zijn er onwennige bochtjes, weldra gevolgd door keurig recht fietsen door een smal laantje met paaltjes.

Zijn er veel fietsen verkocht? ‘Nee, dat kan hier ook niet,’ zegt organisator Gerard Prins van de Fietsersbond. “Het is verstandig er nog eens een nachtje over te slapen en misschien nog eens wat fietsen te proberen. De fiets moet echt goed bij je passen!’

De 3-wielfietsontdekdekdagen worden georganiseerd in het kader van het programma Doortrappen, waarbij onder meer de Fietsbond betrokken is. In Houten participeert Sportpunt Houten in het programma Doortrappen. Mail voor meer informatie naar Sjouke van den Berg sjouke@sportpunthouten.nl. Kijk ook op Fietsersbond.nl en kies voor ‘De Fiets’.

Hieronder kunt u ook luisteren naar de interviews met Sjouke van Sportpunt en het interview met de fietsbond:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love