Delta Sports G voetbal jeugdtoernooi

24 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Delta Sports G voetbal...

Afgelopen zaterdag organiseerde FC Delta Sports ’95 een eerste eigen G voetbal jeugdtoernooi.  Maar liefst 9 teams van 6 verschillende clubs deden mee. Nadat de kinderen door een erehaag onder luid applaus het veld betraden, werd om 10.00 uur de opening verricht door wethouder van sport Ria Frowijn. Zij legde aan de toehoorders het belang uit van Passend Voetbal, namelijk dat ook kinderen kunnen sporten voor wie dat anders wellicht niet weggelegd zou zijn.

Daarna werd er onder toeziend oog van familie, vrienden en andere belangstellenden vier korte wedstrijden op verkleinde veldjes afgewerkt. Spelplezier en sportiviteit staan bij deze 5 tegen 5 variant voorop. Aanvankelijk leek de regen nog parten te spelen, maar al snel brak de zon door.

Tussen de wedstijden was er even tijd voor limonade en konden de kinderen hun ervaringen kwijt over de hoogte punten die zich net in het veld hadden afgespeeld. Om zich vervolgens weer klaar te maken voor de volgende wedstrijd.

Het toernooi verliep vlot onder bezielende leiding van André van Dorp die gedurende 15jaren het G voetbal bij FC Delta heeft geleid. Het toernooi was zijn laatste kunststukje. Hierbij werd hij geassisteerd door het team van de G volwassenen. Zij traden op als scheidsrechters of als buddy’s voor de diverse teams. Door de grondige aanpak en goede voorbereiding liep allesvlot door.

Na de vier korte wedstrijden mochten de spelers van alle teams nog enkele penalty’s nemen. Bij het verlaten van het veld kregen zij ieder één voor één een medaille omgehangen door de wethouder. Daarna was het tijd voor de afsluiting in de kantine. De kinderen kregen frietjes om het voetbalfeest af te sluiten.

Eén voor één werden de teams met hun begeleiders naar voren geroepen om een beker in ontvangst te nemen. Zij waren deze dag allemaal winnaars!

Voor de G Jeugd van FC Delta was het organiseren van dit toernooi een belangrijke mijlpaal, aldus G coördinator Paul van der Rijt. In januari was hij initiatiefnemer met het opstarten van de nieuwe G jeugd bij deze club: “Nu kunnen wekelijks 20 kinderen met een beperking bij ons trainen. In de groep bij Delta zijn dit hoofdzakelijk kinderen met zogenoemde internaliserende problemen. Denk aan autisme, ADHD en gedragsproblemen. De begeleiding vindt plaats met 4 gekwalificeerde KNVB G Jeugdtrainers en 2 teammanagers.”

Hij geeft aan blij te zijn met de met de aandacht deze dag, die het Passend Voetbal verdient. Dit wordt onderstreept door vertegenwoordigers van onder meer Reinaerde, de Jonge Ontdekker, de Berg en Boschschool, Sportpunt Houten, Leergeld Houten, Rotary Houten-Castellum en het Onze Lieve Vrouwe Broederschap.

Paul geeft aan dat niet alleen steun van sponsoren als Food ’n Mood en A&D Post, maar vooral ook van dit soort organisaties van belang is. Er is veel aandacht besteed het afgelopen jaar om een ecosysteem te creëren, waarbij deze partijen samenwerken en elkaar weten te vinden. Zijstreven er immers naar om dezelfde doelgroep te behartigen, te weten jeugd die het goed kan gebruiken.

Ouders van kinderen die ook belangstelling hebben om eens een keer op proef te komen trainen of eerst informatie in te willen winnen kunnen zich melden bij Paul van der Rijt (PaulvanderRijt@deltasports.nl) of één van beide team managers Ester Cuijpers (estercuijpers191073@outlook.com).


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love