Effe erop uit, Tip uit de omgeving

30 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Effe erop uit, Tip...

Op Houten FM in het programma  Welzijn Houten werden een aantal mogelijke fiets uitjes in de omgeving besproken. Hieronder een overzicht met voor de komende tijd om een uitje te gaan doen.

De diverse routes voldoen aan onderstaande zaken:
• Het is in een paar uur te doen
• Geen dure toegangsprijzen
• Enkel activiteiten
• Het is zowel op fiets als E-bike heel goed te doen.

Effe erop uit Route 1
Het eerste uitje gaat naar het Rosarium in Doorn, een parkje, dat er al meer dan 30 jaar ligt. We starten maar met het adres, dat is de Molenweg 4 in Doorn. Doorn, hoor ik U zeggen, daar ligt toch het huis van Keizer Willem 2 uit Duitsland, indertijd naar Nederland gevlucht. Recht tegen over het Rosarium in het park staat een tombe waar hij is begraven. Vaak staat het hek er naar toe open. Buiten de tombe liggen o.a. ook zijn hondjes begraven.
Daar op de zijkant van het kasteelpark ligt het Rosarium. Rustig en nooit te druk, met mogelijkheden je een uur of drie te vermaken.
Hoewel het “Rosarium” heet, zijn de Rododendrons het meest in het oog springend. Als je over het pad naar binnen gaat, kom je op een oer gezellig terras. Voor klein en groot is daarnaast iets leuks te beleven op het bosrijke park.
Er is een prachtig aangelegde 18 holes midgetgolfbaan. Verder zijn er trampolines, een trapskelterbaan, een voetbal/sportveldje, kleine speeltuin, jeu de boulesbaan en andere spelvoorzieningen voor jong en oud.
Het bijzondere van de midgetgolfbaan is, dat er op een aantal plaatsen een dubbele hole is, zodat je elkaar kunt passeren en niet eindeloos achter een familie met 10 kinderen hoeft te blijven hangen.
Alles is tegen een heel redelijke prijs. Voor kinderen kun je voor 7,5 euro een polsbandje krijgen en mag je onbeperkt 3 uur lang alles doen. Het is veilig en afgeschermd en pa en ma kunnen een terrasje doen.
Voor 10 euro heb je een polsbandje voor een dag (jong en oud).
Bij mooi weer kun je eventueel afsluiten met een lekkere dagschotel. Ook borrelgarnituur is ruim verkrijgbaar.
Het mooie van de locatie is, dat het ook op de fiets binnen een uur bereikbaar is. Met name als je op de terugweg langs de Langbroeker wetering gaat, met al zijn mooie kastelen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love