Eerste resultaten vierde kliko in lijn der verwachting

16 maart 2018

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Eerste resultaten vierde kliko...

Sinds de invoering van het nieuwe afvalbeleid van de Gemeente Houten is de restafval met 36% gedaald, zo meldt de gemeente. Dat percentage ligt in de lijn der verwachting, net als de toename van de hoeveelheid GFT en PMD.

Heel Houten is sinds het begin van 2018 voorzien van een oranje kliko voor PMD (Plastic, Metaal en Drinkpakken) en een aanrechtbakje voor de GFT (Groente, Fuit en Tuinavfal). De oranje kliko heeft in de maanden januari en februari gezorgd voor een stijging van 80% van het PMD-afval, de GFT-afval is met 43% gestegen.

De gemeente laat weten dat het tevreden is met de eerste cijfers maar geheel verrassend zijn de cijfers niet. De toename van de hoeveelheid GFT en PMD is vergelijkbaar met de eerste resultaten in de proefwijken De Bermen en De Akkers. Die wijken zijn in september 2015 al begonnen met het testen van een vierde kliko.

De invoering van het nieuwe afvalbeleid is niet geheel vlekkeloos verlopen. Eind december waren nog lang niet alle PMD-kliko’s rondgebracht binnen de gemeente, waardoor de grijze kliko bij veel inwoners te vol raakte. Uiteindelijk koos de gemeente begin januari voor een extra ophaalronde.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love