Een goed bed is heel persoonlijk

21 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Een goed bed is...

Iedere week besteden de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper aandacht aan een nieuwsfeit van de dag. Deze zaterdag was het de Internationale dag van de slaap en speciaal hiervoor spraken Jasper, Steffie en Erwin met de Houtense slaapspecialist Berry Jongerius. De Dj’s spraken hem over het belang van een goed matras en de grootste misvattingen over slaap.

Omdat er niet één specifiek goed bed bestaat voor de perfecte slaap is het voor Berry lastig om te zeggen welk bed het aller beste is. “Een goed bed is heel persoonlijk” aldus Berry. Het beste bed is daarmee een bed dat het beste bij de slaper past en zich goed aan weet te passen naar het lichaam van de slaper. Omdat het vooraf lastig is om te weten of het matras lekker ligt heeft Berry in de winkel testruimtes waar gezocht kan worden naar het best passende matras. Helaas is overnachten in deze testruimte geen optie maar iedereen is tijdens openingstijden welkom om eens lekker te komen liggen. Mocht een gekocht matras nou toch niet zo lekker liggen dan biedt Jongerius omruil garanties aan zodat het matras, wanneer nodig, als nog terug gebracht kan worden.

De grootste misvattingen die er volgens Berry bestaan over een matras zijn dat het matras niet goed ondersteund wanneer ze last van hun rug krijgen. Dat kan natuurlijk gebeuren na verloop van jaren maar het klopt niet wanneer er klanten komen die dan zeggen: “Mijn matras is te zacht ik moet een harder matras” aldus de slaapspecialist. De oplossing is dan toch vaak een goed matras dat op de juiste plekken ondersteuning biedt. Dat is natuurlijk niet per definitie een hard matras. De beste manier om met deze misvatting om te gaan is door de klant dan verschillende bedden te laten testen en ze in deze testfase te laten ervaren wat de hardheid van een matras doet voor ondersteuning.

Iedereen die een nieuw bed wil kopen of zich wil laten adviseren over het beste matras is welkom bij Slaapspecialist Jongerius op het Oude Dorp in Houten en kan daarnaast ook een kijkje nemen via de website: https://www.slaapspecialistjongerius.nl of zich laten inspireren door middel van het interview dat afgelopen zaterdag live tijdens de radiouitzending afgenomen werd:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love