Echt lokaal geproduceerd ijs uit onze omgeving

7 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Echt lokaal geproduceerd ijs...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer dankzij de samenwerking met de Fietsen voor mijn Eten organisatie. Deze week spraken Jasper & Steffie met ondernemer Merel over haar Merels IJs waarmee ze menig een in onze regio blij heeft weten te maken. Maar hoe zit dat nou precies met haar ijs en waar is het te koop? Jasper & Steffie zochten het uit!

Het ijs van Merel is zo bijzonder omdat ze haar ijs vooral met ingrediënten uit de buurt maakt. Zo verwerkt ze veel lokaal geteeld fruit in haar ijs, komt de melk van lokale melkveebedrijven en het gebruik van deze eerlijke ingrediënten proef je terug in het ijs. Wanneer Merel gevraagd wordt wat haar geheime ingrediënt is dan kan je ze niet anders zeggen dan dat dit de liefde moet zijn waar vanuit ze haar ijs maakt. “Wanneer het niet door mijn goedkeuring heen komt dan leg ik het niet in de winkel” legt Merel duidelijk uit over hoe ze de hoge kwaliteit van haar product weet te waarborgen.

Merel verkoopt twee soorten ijs namelijk sorbet ijs en roomijs. Zoals de naam al doet vermoeden is roomijs gemaakt van de room van de melk en is het sorbetijs gemaakt op waterbasis waarbij veel gebruik wordt gemaakt van fruit. Voor de bijzondere smaken moet je als liefhebber ook zeker bij Merels IJs zijn! “Ik heb wel eens rozekoekenijs gemaakt en tompoezenijs voor koningsdag” vertelt Merel vol enthousiasme over de bijzondere smaken die ze verkocht heeft. De favoriete smaak van Merel hangt een beetje af van het moment. Op warme dagen eet ze het liefst fruitsmaken en op wat koudere dagen eet ze het liefst roomijs!

Alle liefhebbers van vers en lokaal gemaakt ijs kunnen vrijdag tot zondag tussen 12:00 en 18:00 langskomen bij Merel op het Langbroekseveld, weiland tussen langbroekerdijk A105 en A107, 3947 BK in Langbroek of kunnen een kijkje nemen op haar website www.merelsijs.nl en voor de echte diehard ijsfan is ook het hele interview terug te luisteren via onderstaande link:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love