Dwangsom voor illegale prostitutie

21 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Dwangsom voor illegale prostitutie

Burgemeester Isabella heeft een dwangsom opgelegd aan een inwoner van Houten vanwege illegale prostitutie op een huisadres. De dwangsom bedraagt vijfduizend euro per constatering als de prostitutie op deze locatie wordt voortgezet.

Na meldingen via Meld Misdaad Anoniem van illegale prostitutie met een bedrijfsmatig karakter heeft de gemeente eind maart in de woning een controle gedaan. Daarbij is geconstateerd dat de meldingen terecht waren en er sprake was van prostitutie aan huis. Het is niet toegestaan om in een woning als sekswerker te werken. Dit kan alleen bij legale prostitutiebedrijven die meestal niet in een woonomgeving zijn gevestigd.

Vanwege de aanpak van het coronavirus zijn prostitutiebedrijven tot afgelopen woensdag verplicht gesloten geweest. Het aanbod van (illegaal) sekswerk lijkt tijdens de lockdown meer verplaatst te zijn naar woningen. Deze ontwikkeling heeft gevolgen voor de leefbaarheid in een buurt en maakt ook sekswerkers extra kwetsbaar voor intimidatie, mensenhandel of uitbuiting.

Heeft u signalen over illegale prostitutie? Meld het bij de gemeente (gemeentehuis@houten.nl) of Meld Misdaad Anoniem (tel. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love