Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ‘Eet van de Boer’

23 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Duurzaamheid staat hoog in...

Iedere zaterdag bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer ivm het radioitem Fietsen voor mijn eten dat in samenwerking is met de gelijknamige organisatie. Deze week hebben Jasper & Steffie ondernemer Marleen Hoogenraad aan de telefoon die graag over het ‘Eet van de boer’ wil vertellen en de barbecue pakketten die ze verkoopt.

Ten tijde van het interview staat Marleen op de boerenmarkt in Bunnik met een gecombineerde kraam. Of staat, “ik zit heerlijk in het zonnetje” aldus Marleen die graag verteld over haar bedrijf ‘Eet van de boer’. Marleen runt een duurzame veehouderij in Werkhoven waar ze Blonde D’ Aquitaine runderen houden en sinds twee jaar verkoopt ze hier ook het vlees van aan huis. Daarnaast is ze bezig met een boerderijwinkel en in het kader van duurzaamheid maakt ze van de huiden van de koeien onder het label ‘Koecci & cowboys‘ kleden, tassen, barbecue schorten en ander soort accessoires.

Deze Blonde D’ Aquitane runderen zijn een Frans ras en een zelfvoorzienend ras dat goed voor zich zelf kan zorgen. Daarnaast kalveren ze zelf af waardoor er geen keizersnedes of iets in die trant gedaan moeten worden. Ook krijgen de runderen geen preventieve antibiotica waarmee deze duurzaam gehouden worden. “Ze hebben lekker veel licht, lucht en ruimte” aldus Marleen die verder laat weten dat het erg luxe vlees dat heel mager is. Zelf slacht Marleen deze koeien niet maar dit laat ze doen door een slager in Veenendaal waarbij er één rund per escort daar naar toe vervoerd wordt. Nadat het rund geslacht is komt deze met stickers terug naar Marleen waarna ze hier op de veehouderij barbecue pakketten van maakt die weer gekocht kunnen worden door de liefhebber. “we proberen de verbinding ook een beetje te maken tussen de boeren en de burgers’ Aldus Marleen die heel trots is op de duurzame werkwijze die ze er bij ‘Eet van de Boer’ op na houden.

Het vertellen van het verhaal van de boerderij is hierbij erg belangrijk voor Marleen. “Vroeger kende iedereen wel iemand die boer was maar dat is tegenwoordig niet meer zo” laat Hoogenraad weten. Veel jongeren denken dat hun hamburger uit de supermarkt komt en missen de connectie met het boerenbedrijf. Hier wil Marleen verandering in aanbrengen omdat het volgens haar belangrijk is dat iedereen weet waar zijn of haar producten vandaan komen. Vanuit deze gedachte heeft Marleen aantal weken geleden een ‘Boer en Markt’ georganiseerd met educatieve routes en een speurtocht om het verhaal te vertellen van wat er precies gebeurd op de veehouderij.

Genoeg te ontdekken bij ‘Eet van de boer’! Bezoek de website van Marleen www.eetvandeboer.nl voor meer informatie over de vleespakketten. Ga voor de mooie tassen, kleden en ander soort accessoires naar www.koecci.nl of bezoek de veehouderij op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 aan de Werkhovenseweg 21 in Werkhoven. Luister voor het volledige plaatje het interview dat Marleen afgelopen zaterdag gaf bij Enthousiasper terug via onderstaande link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love