´Draagvlak voortbestaan Schoneveld aangetoond´

26 december 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. ´Draagvlak voortbestaan Schoneveld aangetoond´

Onderzoek door vanHoutenenCo toont aan dat er onder de Houtense bevolking voldoende draagvlak is voor het voortbestaan van Schoneveld. Aldus Henk Smith, voorzitter van de klankbordgroep bewoners en Fleur Esmeijer van vanHoutenenCo. Binnen twee dagen vulden ruim duidend Houtenaren de vragenlijst in. Henk: ´95% van de respondenten is positief en 5% is negatief´. Volgens Fleur Esmeyer zegt ook het hoge tempo waarin de vragenlijsten ingevuld werden iets over de betrokkenheid van de Houtense bevolking.

Het voortbestaan van wijk- en cultuurcentrum Schoneveld wordt bedreigd. Een noodzakelijke dakreparatie van het nog maar 7 jaar oude gebouw in Houten Zuid kost veel geld. Zo veel dat de eigenaar, gemeente Houten, zich afvraagt of deze kosten wel verantwoord zijn. Om hier een antwoord op te geven heeft vanHoutenco een onderzoek gedaan naar het gebruik en het draagvlak van het gebouw.

Volgens Henk Smith zijn de voorgeschotelde kosten voor de dakreparatie aan de hoge kant. `Er is in eerste instantie een raming gemaakt. Die zal natuurlijk nooit aan de voorzichtige kant zijn. Ik denk dat het verstandig is dat de gemeente er nog eens een keer kritisch naar kijkt. Wat zijn nou de kosten van reparatie? Moet alles vervangen worden?  Welke materialen zijn er gekozen en kun je dat misschien op een slimmere manier doen?`

Op 25 januari is er in Schoneveld vanaf 19.30 uur een infoavond, waarbij de uitkomsten van de enquête worden gepresenteerd. Op 13 februari neemt de gemeenteraad een besluit over het voortbestaan van Schoneveld.

 

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love