Doorfietsroute

14 april 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Doorfietsroute

In 2025 moet het mogelijk zijn gebruik te maken van een nieuw aan te leggen doorfietsroute. Als onderdeel van een vlot, veilig en comfortabel fietsroute netwerk voert het de fietsers van NS-station Houten tot aan industrieterrein Lage Weide. Op 3 april tekenden wethouders Wouter van den Berg (gemeente Houten), Ellie Eggengoor (gemeente Nieuwegein), Lot van Hooijdonk (gemeente Utrecht) en Arne Schaddelee namens de provincie, hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

Provinciebestuurder Arne Schaddelee laat aan regionale media weten: “Met deze samenwerkingsovereenkomst kunnen we door met de uitvoering. Belangrijk omdat we voor de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze regio willen dat de helft van de forenzen op een afstand tot zo’n 15 kilometer vaker de fiets naar het werk pakt en de auto laat staan”.

voor de doorgewinterde fietser zal de Plofsluis geen onoverkomenlijke hindernis op de route zijn

De route die voor een groot deel langs het water wordt aangelegd, zal zich kenmerken door brede goed verlichte fietspaden en kruisingen die vooral veilig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nu nog onoverzichtelijke situatie bij de uitrit van de aluminiumfabriek aan de Groenewoudsedijk. Hier kruisen nu twee doorfietsroutes en het vrachtverkeer van de fabriek elkaar. Bij de ingang van de busremise bij Westraven moet een veiliger situatie ontstaan voor fietsers en busverkeer. In Houten en op industrieterrein Lage Weide worden de fietspaden verbreed en daardoor veiliger gemaakt. Op de doorfietsroute zullen fietsers zoveel mogelijk voorrang toebedeeld krijgen op het overige verkeer.

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love