De Plantage wil vergroenen

15 april 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Onderwijs
  6. /
  7. De Plantage wil vergroenen

De Plantage is een van de basis scholen in Houten en gelegen in de wijk  “de Polders”. Zij zijn regelmatig zeer maatschappelijk betrokken en houden dan speciale lessen en/of acties. Zo ook nu weer. Aankomende vrijdagmiddag 21 april organiseren zij een sponsorloop met alle kinderen.

De afgelopen weken zijn alle klassen heel druk bezig geweest met een actie om geld op te halen voor een groen(er) schoolplein. Hiertoe hebben ze in samenwerking met “Dolmans Landscaping“ een heel mooi plan voor gemaakt. Ook is  hiervoor ook een subsidie aangevraagd bij de gemeente Houten, waar de uitslag nog niet van bekend is.

Er is een actieve groep ouders en leerkrachten hebben een mooie actie bedacht met een sponsorloop en QR codes per groep, hiervoor hebben ze ook folders gemaakt over de actie en met foto’s van hoe het plein er nu uitziet en waar ze graag naartoe willen. De kinderen hebben veel mensen in hun omgeving om steun gevraagd en om geld over te maken via de QR-code van hun eigen groep. Ook hebben veel kinderen verschillende leuke acties bedacht om geld op te halen.

Alle groepen hebben al veel geld opgehaald, momenteel hebben ze gezamenlijk al ruim 9000 euro opgehaald! Wekelijks wordt de stand per groep resultaat vi een thermometer bijgehouden Voor de groepen die het meeste geld hebben opgehaald is er een leuke prijs (1e, 2e en 3e prijs) maar sowieso krijgen alle kinderen een mooie medaille voor de prestatie die ze geleverd hebben.

Vrijdagmiddag 21 april vanaf 12.50 uur tot ongeveer 13.50 uur zijn er verschillende looprondes en gaan alle kinderen een sponsorloop lopen in park Schoneveld. Om 14.00 uur wordt op het schoolplein  het opgehaalde eindbedrag bekend gemaakt.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love