Doe mee met Doortrappen: veiliger fietsen tot je 100ste

16 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Doe mee met Doortrappen:...

Door te fietsen blijf je langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam. Je fietst graag en wíl door blijven fietsen, maar op de fiets ben je ook kwetsbaar in het verkeer. “Doortrappen” is een initiatief waarbij ouderen, door middel van diverse activiteiten, gemotiveerd en geïnspireerd worden zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen.

Onder het motto ‘niet afstappen, maar doortrappen’ zetten provincies en gemeenten in op het programma “Doortrappen”. Op die manier moet het aantal fietsongevallen onder ouderen afnemen en kunnen ouderen langer mobiel en vitaal blijven. “Doortrappen” is ontwikkeld op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en is één van de maatregelen in het Landelijk Actieplan Verkeersveiligheid. De Gemeente Houten gaat zich samen met ‘van Houten&co’ en Sportpunt Houten inzetten om ook Houtenaren zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden!

Aankomende 6 mei zal de aftrap zijn van de eerste activiteiten omtrent het nieuwe programma. Er zal een online fietsquiz en een training met fietsfit-oefeningen georganiseerd worden waaraan je vanuit je huiskamer mee kunt doen.

Dus zet je stoelen aan de kant, doe mee en hou de website van Omroep Houten in de gaten voor alle beelden van het evenement.
Voor alle overige informatie over dit nieuwe programma kan je terecht op www.doortrappen.nl/houten of stuur een mail voor meer informatie naar de coördinator in Houten Dominique.schip@houten.nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love