Dierenkliniek Nieuw Houten gaat uitbreiden!

2 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Dierenkliniek Nieuw Houten gaat...

Iedere week spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale organisatie aangaande een feestelijke dag van de week. Omdat het zaterdag 30 april de Internationale dag van de dierenarts was, spraken Jasper & Steffie met Mirthe Roerdink van Dierenkliniek Nieuw Houten over het werk van een dierenarts, de dierenkliniek Nieuw Houten en de uitbreiding waar ze zich op aan het voorbereiden zijn.

Het mag geen geheim zijn dat het werk van een dierenarts ontzettend belangrijk is. “Vaak wordt een huisdier als een essentieel onderdeel van het gezin beschouwd en zijn wij er voor om dit gezinslid gezond te houden” aldus Mirthe die vol passie spreekt over haar werk als dierenarts. Naast de dierenartsen die werken met huisdieren zijn er ook dierenartsen die werken met dieren van de boerderij, zorgen voor toezicht op producten die van dieren afkomstig zijn en zo zijn er natuurlijk ook mensen die werken in beleidsfuncties ter bevordering van de gezondheid van dieren. Al deze mensen staan op een dag als de Internationale dag van de dierenarts in het zonnetje en verdienen aandacht voor hun goede werkzaamheden voor mens en dier.

het werk van Mirthe is uitdagend te nomen en dit komt vooral omdat dieren, niet zoals mensen, makkelijk aangeven waar de pijn zit. Daarom is het volgens Mirthe extra belangrijk om een huisdier minimaal 1x in het jaar even goed te laten bekijken door een dierenarts. “Zie het als een APK voor je huisdier” aldus Mirthe die aangeeft dat ze tijdens zo’n check onder andere grondig controleren of het hart, de tanden en de buik van het huisdier nog gezond zijn. Daarbij kan je er als baasje voor kiezen om je huisdier direct te vaccineren waarmee ze beschermd blijven tegen vervelende ziektes.

De Dierenkliniek Nieuw Houten is daarbij een laagdrempelige organisatie waarbij de dierenartsen de mensen en hun dieren die bij de kliniek langs komen graag goed leren kennen om een sterke band op te bouwen. Mirthe benadrukt hierbij het belang van een compleet consult dat aangeboden wordt bij Nieuw Houten waarbij er (als voorbeeld) langs gekomen kan worden voor een oorprobleem bij het huisdier en er tijdens het consult ook direct gekeken wordt naar de rest van het lichaam of er eventueel een achterliggende oorzaak is die speelt. Hierbij wordt ook het eten dat een huisdier krijgt niet vergeten omdat dit soms ook een rol speelt in de gezondheid van het dier. Bij andere klinieken is hier niet altijd tijd voor maar bij de kliniek van Mirthe proberen ze daar altijd tijd voor te maken. Ook is er sinds kort een fysiotherapeut aanwezig om de dieren nog beter van dienst te kunnen zijn en deze nog langer gezond te houden.

Het mag gezegd worden dat deze manier van zorgen, voor de dierenkliniek, werkt. Er zal namelijk spoedig kunnen worden uitgebreid. Het pand waar voorheen High Gain Guitars hun gitaren aan de man bracht, zal het nieuwe onderkomen worden van de dierenkliniek. Een groter pand waar vanuit het personeel werkzaam in de kliniek zeker behoefte aan was en waar de collega’s van Mirthe daarom ook zeer naar uit kijken.
Ga voor meer informatie over de dierenkliniek naar www.dierenartshouten.nl en lees daar direct meer informatie over de midzomerwandeling die ieder jaar georganiseerd wordt!

Ook is via onderstaande link het gehele interview terug te luisteren:

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love