De leukste lokale comedy talenten te zien op 19 november in theater Aan de Slinger

14 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. De leukste lokale comedy...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest die in de week na de uitzending in het theater Aan de Slinger geprogrammeerd staat. Deze week spraken Jasper & Thom met stand-up comedian Hans Gommer over de Try (H)outen die op 19 november gepland staat in de grote zaal van het theater.

Dankzij het ontstaan van Try (H)outen is er een plek gecreëerd in Houten waar lokale stand-up comedians hun materiaal aan kunnen scherpen en nieuw materiaal kunnen testen. De comedians krijgen van Hans Gommer de gelegenheid om langer te spelen dan wanneer ze bijvoorbeeld tijdens een ‘open mic’ voorstelling hun materiaal zouden testen. Waar de speeltijd tijdens een ‘open mic’ vaak 5 a 8 minuten is, krijgen de comedians tijdens Try (H)outen 18 tot 20 minuten om het publiek te vermaken.

Deze stap van acht minuten naar twintig minuten spelen is volgens Hans voor een stand-up comedian gewoon een hele grote stap. Dit heeft er onder andere mee te maken dat wanneer je acht minuten speelt de tijd makkelijk opgevuld kan worden met grap na grap na grap. Dit is in tegenstelling tot wanneer je meer minuten speelt waarbij het publiek vaak een rode draad in het verhaal nodig heeft om geboeid te blijven.
“Daarnaast is het verschil tussen 8 of 20 minuten spelen ook gewoon dat het drie keer zo lang is” aldus Hans. Het is daarom heel fijn dat de comedians kunnen testen of ze de flow kunnen behouden en de bezoekers blijven lachen.

Een voorstellen zoals deze Try (H)outen is vaak als opmaat naar een avondvullende voorstelling. Aankomende zaterdag 19 november heeft Hans vier getalenteerde comedians aan zich weten te binden. Voor de pauze staan de Utrechtse Maartje Mixk en de Utrechtse Wina Ricardo op het programma. Waarbij hans wil benadrukken dat Winna goed in de gaten gehouden moet worden want dit talent gaat als een speer. Na de pauze staan Jasper Nieuwenhuis en Sjoerd Jansen geprogrammeerd waarvan (de bij Omroep Zwart actieve) Sjoerd Janssen door Gommer omschreven wordt als een enorme droogkloot.

Ga voor meer informatie en de laatste kaarten (die maar 10 euro per stuk zijn) naar: https://www.aandeslinger.nl/programma/try-houten en luister via onderstaande link het hele interview van afgelopen zaterdag terug:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love