Dansend Leren

11 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Dansend Leren

De pandemie heeft veel doen bloot leggen over de kwetsbaren in onze samenleving. Nu waren die ervoor natuurlijk al. Maar het thuisblijven heeft het er niet beter op gemaakt.

Onder kwetsbaren verstaan we ook kinderen, die wat verlegen zijn, niet te veel op de voorgrond treden en /of eigenlijk er wat verloren bij lopen. Ze worden niet als probleemkind aangeduid, maar kunnen er wel degelijk iets van hebben. Heel lang geleden zou men het muurbloempjes hebben genoemd. De vraag is, hoe je deze kinderen ook tot bloei kunt brengen. Anders gezegd een portie zelf vertrouwen geven, waardoor ook deze bloempjes tot bloei gaat komen.

Hiertoe bestaat een initiatief, waarover in het radioprogramma “Welzijn” van de Omroep Houten meer verteld is en de moeite waard. Het betreft “Dansend leren”, een initiatief van Mirjam Kuiper.

Een korte een uitleg
Het is een programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd die wat extra aandacht nodig hebben. Op een speelse manier leert Mirjam de tafels of de wat fijnere motoriek aan het kind. Ook geeft zij mindfulness trainingen aan kinderen (zij is gecertificeerd trainer hiervoor). Het gaat vooral om veel bewegen, dansen en plezier maken! In kleine groepjes, maximaal 4 kinderen, krijgen ze veel aandacht en een goede basis voor zelfvertrouwen en plezier in (school)werk.

Er zijn vele werkvormen van de peuterleeftijd tot wat oudere kinderen. De initiatiefneemster, Mirjam Kuiper, kan bogen over goede resultaten en enthousiaste kinderen.

Als u meer informatie wilt over Dansend Leren of over Mirjam, bezoek dan haar website: www.dansendleren.nl of bel haar. Lessen bij Dansend Leren kunnen ook bekostigd worden met de U-pas.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love