D’66 wil verder met VVD, CDA en PvdA.

5 april 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. D’66 wil verder met...

Namens D’66 heeft Eric van Vliet vanmorgen in de Roskam tijdens een openbare bijeenkomst toegelicht waarom hij een nieuw college wil gaan vormen met de partijen die nu ook al in het college zitten. We vroegen hem hoe de door D’66 gewenste verandering met die partijen tot stand kan komen.

Vanochtend liet D’66 – voorafgaand aan de openbare bijeenkomst – dit persbericht uitgaan.

PERSBERICHT
Houten, 5 april 2014
D66 Houten heeft voorkeur voor coalitie met VVD, CDA en PvdA
De fractie van D66 in de gemeente Houten wil bij voorkeur een coalitie vormen met VVD, CDA en PvdA. Dat heeft D66-fractievoorzitter Eric van Vliet zaterdag bekendgemaakt tijdens een openbare bijeenkomst waarin hij verslag deed van het resultaat van de nu afgeronde informatiefase. De formatiebesprekingen met de beoogde coalitiepartners starten volgende week. Inzet is om het nieuwe college tijdens de raadsvergadering van 13 mei te installeren.
De combinatie van bestuurlijke ervaring, slagkracht, veranderingsbereidheid en bestuurlijke stabiliteit maakt dat de fractie van D66 een voorkeur heeft uitgesproken voor een brede coalitie met VVD, CDA en PvdA, die met 17 zetels een stevig mandaat heeft van de Houtense kiezer.
‘Stabiliteit in de coalitie is van groot belang’, stelt Van Vliet, ‘om zichtbaar resultaat te kunnen bereiken in een tijd waarin de rol en de taken van de overheid ingrijpend wijzigen. Er is minder geld en we krijgen nieuwe taken om uit te voeren’. Deze veranderingen vragen volgens de fractievoorzitter om een nieuwe bestuursstijl die voor D66 speerpunt in de komende raadsperiode is. ‘De veranderkracht van Houten zit in de samenleving. De nieuwe bestuursstijl zal er op gericht moeten zijn om die kracht vrij te maken. Samen met inwoners, ondernemers, instellingen en organisaties kunnen we het voorzieningenniveau van Houten op peil houden’.
‘Bij de uitwerking van de nieuwe bestuursstijl willen wij uitdrukkelijk álle fracties in de raad betrekken. In de gesprekken die ik de afgelopen weken met de partijen heb gevoerd hebben zij hier al ideeën over ingebracht en alle partijen willen hier de schouders onder zetten’. Over de nieuwe bestuursstijl zal in een openbare bijeenkomst met alle fracties worden verder gesproken.
Van de informatiefase is een verslag gemaakt. Dit verslag is beschikbaar via de website www.d66houten.nl[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love