Coronamaatregelen hebben effect, verzorgingstehuizen hebben het zwaar

12 november 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Coronamaatregelen hebben effect, verzorgingstehuizen...

De coronamaatregelen hebben ook in Houten effect, dat zeggen burgemeester Gilbert Isabella en hoofdhuisartsen Marcel Ebbing op Houten FM.

Afgelopen week zijn er 130 Houtenaren positief getest op Covid-19. De week daarvoor waren dat nog 211 besmette inwoners. Volgens burgemeester Isabella is dit de eerste week sinds de tweede golf waarin de besmettingscijfers gedaald zijn. ’De daling in Houten past bij het landelijke beeld, maar de daling is nog niet voldoende als je kijkt naar de volle bezetting van de ziekenhuisbedden en naar de situatie op de IC’s.’

Ook Marcel Ebbing ziet dat het beter gaat in Houten. ‘Afgelopen dinsdag (10 november, red.) zijn er 14 Houtenaren positief getest. Een week eerder waren dat er nog 28 per dag.’ Ebbing ziet dat er meer jongeren positief testen, ”deze jongeren ervaren relatief weinig klachten, dat geeft ruimte in de huisartspraktijk.” De arts roept dan ook op om niet te blijven zitten met klachten maar altijd te bellen naar de huisarts als je een zorgvraag hebt.

Verzorgingshuizen
Wel hebben de verzorgingstehuizen het zwaar. Van de drie verzorgingstehuizen in Houten is vooral de Loericker Stee het hardst getroffen. Daar zijn de meeste besmettingen en overlijdens te betreuren zeggen zowel Isabella als Ebbing.

Het Haltna Huis is dan weer een gunstige uitzondering, daar zijn relatief weinig besmettingen ten opzichte van andere verzorgingstehuizen in de regio. Vorig week zijn alle bewoners en medewerkers van het Haltna Huis getest op Covid-19. Uiteindelijk werden er vijf medewerkers en vijf bewoners positief getest op het virus.

Luister hier het gesprek met Gilbert Isabella.

Luister het gesprek met Marcel Ebbing.

Houten Gaat Door hoor je iedere woensdag tussen 12:00 – 13:00 op Houten FM


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love