Alle bewoners Haltna Huis getest op corona vanwege besmettingen

4 november 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Alle bewoners Haltna Huis...

Dinsdag zijn in het Haltna Huis alle mensen getest omdat er een aantal mensen positief getest zijn. Dat vertelde Marcel Ebbing, voorzitter van Stichting Houtense Huisartsen, vandaag op Houten FM.

In het verpleeghuis zijn een aantal mensen positief getest op Covid-19. Om alle besmettingen in kaart te brengen is het hele verpleeghuis getest. “Zo kunnen ze de mensen toch wat verder isoleren. Want daar is het waarschijnlijk mis gegaan in de Loericker Stee. De bewoners kwamen gewoon in de woonkamer bij elkaar en hebben elkaar daar besmet.”

Om dat te voorkomen is dinsdag besloten om iedereen te testen. “Om te voorkomen dat mensen elkaar ongemerkt besmetten en dat het virus zich verder verspreid.” Het is nog onduidelijk welk percentage mensen uiteindelijk besmet is.

Pech
Eerder dit jaar ging het al mis in de Loericker Stee, nu lijkt het Haltna Huis te zijn geraakt. Een verklaring voor de kwetsbaarheid van Houtense verpleeghuizen is er volgens de arts niet. “Ik denk dat het met pech te maken heeft en dat mensen elkaar ongemerkt besmetten. En als iemand het binnen brengt in die tehuizen waar mensen toch dichter op elkaar wonen, dan gaat het virus toch rond.”

Marcel Ebbing vertelde erover in het programma Houten Gaat Door op Houten FM:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love