Complimenten zijn mooi en belangrijk!

28 februari 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Complimenten zijn mooi en...

Omdat het maandag 1 maart Nationale Complimenten dag is hebben de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper gebeld met de bedenker van deze dag.

Naar het idee van “a compliment a day keeps the docter away” heeft Hans Poortvliet de nationale complimenten dag in 2003 opgestart. De dag is in Nederland begonnen maar nadat België zich vervolgens aansloot bij deze dag volgt ook de rest van de wereld langzamerhand en krijgt de dag een steeds meer internationaal karakter.

Het is volgens Hans belangrijk dat er geen commercie aan deze dag gekoppeld wordt of dat er cadeaus gegeven moeten worden zoals tijdens Valentijnsdag. Omdat het beste compliment in woorden wordt uitgedrukt.

Iedereen heeft behoefte aan een stukje aandacht en waardering en volgens Hans moet er in Nederland vaker complimenten worden gegeven. Omdat we weinig complimenten krijgen hebben we vaak direct het gevoel dat de ander direct wat van ons wil en dat is jammer, want complimenten zijn mooi en belangrijk!

Geef een compliment op een manier die het beste bij jou past en een goed compliment heeft verder geen bijbedoelingen wanneer het oprecht gegeven wordt. Wanneer je ziet dat iemand een compliment verdient geef deze dan ook direct. Wanneer je het moeilijk vindt om een compliment uit te spreken dan kan je dit ook gerust opschrijven maar vergeet niet om te geven want voor je het weet is het te laat. Dus deel je compliment uit!

Kijk op nationalecomplimentendag.nl voor alle spelregels omtrent de dag en pak direct zes tips voor een goed compliment mee.

Beluister het hele interview dat Jasper de Bruijn en Steffie van Lamoen hadden met Hans Poortvliet afgelopen zaterdag tijdens hun show Enthousiasper via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love