Coming Out Day met Shine

17 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Coming Out Day met...

Op 11 oktober was het wereldwijd Coming Out Day. Daarom hees de gemeente op die dag de regenboogvlag  en hield Marjon Letter een toespraak hoe belangrijk deze dag nog steeds is, omdat inclusie en acceptatie nog niet de normaal is. Zoals Marjon zei “Acceptatie moet een speerpunt zijn”. Daarna reikte ze een wisseltrofee uit aan Wendy van den Berg, mederwerker van de bibliotheek in Houten. De bibliotheek doet van alles om de acceptatie te helpen verbeteren. Waarna enkele dansers van Shine een korte voorstelling gaven op het nummer ‘This is me!’.

De dag erna was Coming Out Day, uiteraard, hét gesprek van Shine op hun wekelijkse ShineTime.

Hieronder hun eigen verslag van deze middag en hun beleving van de Coming Out Day:

Wij zijn dankbaar dat er in Houten aandacht besteed wordt aan Coming out day. Hoewel we het fijn vinden dat Houten deze dag mogelijk maakt, vinden we het stom dat ‘coming out’ nog nodig is. Daaruit blijkt dat hetero en cisgender zijn, nog steeds de norm is. Ook wordt weer bevestigd dat dit soort evenementen nodig zijn, door voorbij fietsende mensen die “homo!” naar ons riepen en braakgeluiden maakten. Dat dit gebeurde op zo’n moment heeft ons de hele dag nog bezig gehouden. Dat mensen je niet gewoon kunnen accepteren voor wie je bent roept emoties op als frustratie en angst. Het gaat niet alleen om het feit dat we ons onveilig voelen, we proberen gewoon ons eigen leven te leiden als gelijken. Zoals het liedje waarop gedanst is, zei: “This is me!”.

Gelukkig werd er ook een keer gejuicht en waren er ook andere positieve reacties. We hebben op een toffe manier de dag kunnen opstarten met het hijsen van de regenboogvlag.

De jongeren van Shine


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love