C1 Deltasports´95 Kampioen en promoveert naar de hoofdklasse

2 mei 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. De Middenstip
  6. /
  7. C1 Deltasports´95 Kampioen en...

De C1 van Delta is maandagavond 2 mei gepromoveerd van de 1e klasse naar de hoofdklasse. Het team van Robbert Jan Thijs was met 1-0 te sterk voor Woudenberg.

Maar liefst vier teams konden dit seizoen kampioen worden in de 1e klasse, maar omdat de concurrentie van de C1 van Delta het eerste weekend van mei punten liet liggen, lag de club uit Houten met 2 punten voor op de rest. De opdracht voor het team was simpel, op maandag 2 mei 2016 winnen van Woudenberg. 

Simpel werd het alles behalve, het team van Robbert Jan Thijs, Bart Sturkenboom, Otniel van Leeuwen en Jan Pieter van Waasbergen wist het tot het laatste moment spannend te houden. Het duurde maar liefst 42 minuten voordat Dion van Burik de 1-0 wist te scoren. Via een ingooi aan de rechterkant, gevolgd door een voorzet, vloog de bal zo ineens het doel van de tegenstander in. 

Tijdens de slot van de wedstrijd was het paniek voetbal, Woudenberg bleef maar azen op de gelijkmaker en het enige wat de jongens en dame van Delta konden doen, was de bal wegrossen. Bijna kwam het tot de 1-1, maar de keeper Ruben de Renner, wist met een Casillas redding (gestrekt been) zijn doel leeg te houden.  

Omdat het zo lang, zo spannend was, was de ontlading des te groter. Tijdens het fluitsignaal vloog het hele team het veld op! Gefelicteerd Dion van Burik, Juul Exler, Wiebe de Haan, Rindert den Hertog, Julian van der Maale, Joris Panman, Naomi Piqué, Joey Pleizier, Giovanni Ramdin, Ruben de Renner, Tom Sturkenboom, Victor van Waasbergen Dwarswaard, Jens Weerdenburg, Daniel Weerstra en Onne van der Heijden (D1) met het kampioenschap!

De laatste zinderende slotminuten zijn vastgelegd tijdens een live-verslag op HoutenFM en die kun je terugluisteren. 

[mh_media type=video]

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love