Burgemeester zal “zeer sporadisch” ontheffingen geven op coronaregels

25 november 2020

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Houten gaat door
  6. /
  7. Burgemeester zal “zeer sporadisch”...

Burgemeesters krijgen binnenkort weer meer bevoegdheden op lokaal niveau. Ondanks de dalende cijfers in Houten is burgemeester Gilbert Isabella niet van plan om snel ontheffingen op de regels te geven. Dat vertelde Isabella woensdag op Houten FM.

Vanaf volgende week zal een mondkapjesplicht in Nederland gelden, waarbij burgemeesters ook meer bevoegdheden zullen krijgen op lokaal niveau. Zo kan lokaal worden besloten over bepaalde ontheffingen, maar Isabella is duidelijk: “Ontheffingen zullen zeer sporadisch door mij gegeven gaan worden want dat virus is er nog steeds.” Zulke besluiten neemt de burgemeester niet alleen, dat gebeurt in afstemming met de gemeenteraad.

Jongeren
De burgemeester liet verder weten ontevreden te zijn over de jongeren, waarbij de cijfers te hoog blijven. “Dus toch ook weer een oproep aan jongeren, en dan met name nu via de ouders, om daar toch echt rekening mee te houden.” Ook heeft Isabella binnenkort gesprekken met Houtense jongeren.

Verder vertelde de burgemeester tóch sceptisch te zijn over de feestdagen. Eerder wilde de burgemeester nog optimistisch zijn, maar hij houdt er inmiddels rekening mee dat kerst en oud & nieuw “beperkter dan ooit” zullen zijn. Beluister het hele gesprek op Houten FM hieronder:

Luister elke woensdagmiddag van 12.00 – 14.00 naar “Houten Gaat Door” op Houten FM, voor het laatste coronanieuws uit Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love