Buitenwereld gered van faillissement

22 december 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Buitenwereld gered van faillissement

HOUTEN – Kinderboerderij en speeltuin Buitenwereld zijn na overleg met organisatieadviesbureau Rijnconsult gered van een faillissement.

Het was geen makkelijk jaar voor de stichtingHet eigen vermogen is verdampt. Ook de ex-voorzitter van de stichting is verdachte in een zaak waarbij een bedrag van 21-duizend euro is verdwenen. Ook is een aantal medewerkers onterecht ontslagen en weer in ere hersteld.

Sinds oktober stellen een interimbestuur, de gemeente Houten en een experts van buiten orde op zaken bij Buitenwereld. Omdat uit een onderzoek bleek dat na drie jaar de reserves op zijn leek het er op dat Buitenwereld de poorten moest sluiten.

De gemeente en het nieuwe interim bestuur wilden vanwege de maatschappelijke functie van Buitenwereld, er alles aan doen om dit te voorkomen. Ook de vele vrijwilligers en sponsors van Buitenwereld sloegen de handen ineen. Gemeente, Rijnconsult en interim bestuur van de stichting hebben inmiddels plannen uitgewerkt om Buitenwereld een doorstart te geven naar een gezonde organisatie, waarin nieuwe bestuursleden en andere organisaties graag participeren.

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love