Bloemenzeethee is meer dan alleen een vers kopje thee!

13 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Bloemenzeethee is meer dan...

Iedere week besteden de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper aandacht aan een nieuwswaardig bericht of aan een speciale dag die in de week na de uitzending staat te gebeuren. Deze week besteden Jasper & Steffie aandacht aan de Internationale dag van de Thee en daarom dat er met Houtense ondernemer Pieter Snelle gebeld werd omdat hij een heel speciaal product op de markt gebracht heeft.

Misschien kennen een aantal Houtenaren Pieter nog wel uit het verleden toen hij eieren rondbracht in onze gemeente. Deze ervaring van het rondbrengen van eieren heeft hem laten zien hoe het is om een eigen bedrijf te runnen, wat hiervan de voor- en nadelen zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Helaas is hij hier mee moeten stoppen omdat hij dit niet meer kon combineren met zijn studie waarvoor hij in Rotterdam is gaan wonen. Omdat hij de smaak van het ondernemen goed te pakken had heeft hij Bloemenzeethee bedacht

Pieter is deze onderneming een aantal jaar geleden begonnen. Hij deed dit omdat je de meeste theezakjes niet bij het GFT afval kan gooien aangezien hier plastic in verwerkt zit en Jelle hier een slimme oplossing voor wilde bedenken! Hij haalt het plastic uit de theezakjes waardoor dit papieren biologisch afbreekbare theezakjes geworden zijn en in het label heeft hij zaadjes gestopt!
Dus na het zetten van de thee kan je dit in een potje stoppen of in de tuin en dan komen er na verloop van tijd bloemen uit.

Reguliere thee kost voor een inkoper omgerekend zo’n 3 a 4 cent per theezakje en de thee van Bloemenzeethee kost toch al gauw een euro per zakje. Hier zit dan wel een gepersonaliseerde enveloppe bij waar het theezakje in zit. Snelle beseft zich dat het een nogal duur product is om iedere dag te drinken en heeft zijn vijf jaren plan hier ook op aangepast. Hij wil namelijk meer de kant op van relatiegeschenken en zet daar op dit moment vol op in.

Inmiddels zijn er wel al een aantal cafés die zijn thee schenken en daar is Pieter vanzelfsprekend erg trots op maar voor het bedrijf zou het goed zijn wanneer er volgend jaar een middelgroot tot groot bedrijf komt die de medewerkers voor de kerst een mooi cadeau wil geven zoals de thee van Bloemenzeethee. “Je geeft je personeel niet alleen een lekker zakje thee cadeau maar krijgt daar direct ook een paar mooie bloemen bij!” aldus Jelle.

Los van het feit dat Pieter op de Internationale dag van de Thee heel veel thee gaat drinken, heeft hij nog een speciale actie in het leven geroepen. Hij geeft namelijk op alle bestellingen die via zijn website www.bloemenzeethee.nl gedaan worden 10% korting!

Omdat het de Internationale dag van de Thee is en de Dj’s van Enthousiasper dol zijn op thee gaan die zeker een mooie doos bestellen.Ga voor meer informatie over Bloemenzeethee naar de website van Pieter of luister via onderstaande link het interview terug dat afgelopen zaterdag tijdens de uitzending gehouden werd:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love