Bijna 100 sociale huurwoningen erbij in Houten

16 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Bijna 100 sociale huurwoningen...

Woningcorporatie Woonin heeft 92 sociale huurwoningen opgeleverd in Houten. Het gaat om kleinere appartementen in het project ‘De Kiem van Houten’ die duurzaam zijn gebouwd. De bouw startte in december 2021 en duurde een jaar. De openbare ruimte rondom het gebouw is nu ook afgerond. Woonin heeft als speerpunt om dicht bij de huurders te staan en vaart te zetten achter het bouwen van extra sociale huurwoningen.
De locatie is gelegen aan het straat Liesgras in Houten-Zuid, in de nieuwe wijk De Grassen Noord. Deze nieuwe wijk in Houten bestaat in totaal uit 308 woningen en appartementen en ligt tegen de Rietplas en de Oosterlaakplas. Het is een bereikbare locatie, vlakbij het NS Station Houten Castellum en het winkelcentrum Castellum.

Voor kleinere huishoudens
Wat opvalt is de grootte van de appartementen. Projectleider Henry Kluin van Woonin licht toe: “De vraag naar woningen voor kleinere huishoudens is groot. Dit project is daar een antwoord op, want het bevat 24 driekamer- en 68 tweekamerappartementen.” De woningen zijn tussen de 60 en 80 m2 (BVO) groot. Het complex heeft vier verdiepingen, inclusief de begane grond. Alle woningen zijn zeer energiezuinig en rollatortoegankelijk.

Energiezuinig

Het project heeft een innovatief energieconcept, vertelt Kluin: “De sociale huurappartementen zijn gebouwd volgens het BENG-principe: Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Dit houdt in dat er bij normaal gebruik en bij gemiddeld Nederlandse weercondities op jaarbasis nagenoeg evenveel energie wordt opgewekt als er wordt gebruikt. Bewoners hebben daardoor lage woonlasten met maximaal comfort.” Er komen 450 zonnepanelen op het dak en nog eens 350 zonnepanelen op het binnenterrein. Een warmtepomp levert niet alleen warmte, maar zorgt ook voor verkoeling tijdens warme zomerdagen.

Voorrang iinwoners Houten
“We wilden met deze appartementen ervoor zorgen dat mensen in de buurt kunnen blijven wonen”, vertelt projectleider Kluin. Bij 85 de 92 sociale huurwoningen kregen Houtense inwoners voorrang bij de toewijzing. Bij ongeveer 30 appartementen kregen jongeren tot en met 29 jaar voorrang. De overige sociale huurwoningen waren niet leeftijdsgebonden. 7 sociale huurwoningen werden toegewezen aan een bijzondere doelgroep.

Meet en weet-dagen
Woonin besteedde bij De Kiem van Houten ook aandacht aan de sociale kant, zodat bewoners goed kunnen gaan aarden in hun nieuwe omgeving. Tijdens ‘Meet&Weet-dagen’ en een ‘Burendag’ konden de mensen hun nieuwe woning bekijken en alvast kennismaken met hun
nieuwe buren. De 92 twee- en driekamerappartementen voor verschillende doelgroepen zijn door Van Grunsven Bouw gebouwd.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love