Bewoners blij met woning in oud kantoorpand

18 mei 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Bewoners blij met woning...

Annemieke, één van de nieuwe bewoners, heeft 9 jaar op de wachtlijst gestaan. Zij is blij, na haar tijd in een studentenhuis, nu een plek voor zichzelf te hebben. Dat geldt ook voor Masoud. Na een hele periode in verschillende asielzoekerscentra krijgt hij hier een eigen plek. Enthousiast gaat hij aan de slag met schilderen en laminaat te leggen.


De vraag naar goedkope huurwoningen in Houten is groot. De gemiddelde wachttijd voor een woning is het afgelopen jaar flink gestegen. Iemand die een goedkope huurwoning zoekt moet nu ruim 8 jaar op een wachtlijst staan om kans te maken. Vooral jong volwassenen (18-35 jaar) zijn actief op zoek. Zij vormen driekwart van de actief woningzoekenden. De grote meerderheid van de actieve zoekers (85%) zijn één en tweepersoonshuishoudens. Daarnaast hebben ook statushouders een goedkope huurwoning nodig.
Er komen maar mondjesmaat goedkope huurwoningen vrij doordat er weinig doorstroming is.  In de door een Rondweg omzoomde gemeente is nauwelijks plek om woningen bij te bouwen. Wel kunnen kantoren worden getransformeerd. Zo heeft Viveste twee kantoren, die hun functie grotendeels verloren hadden, omgebouwd tot appartementen. Hierdoor werden in de zomer van 2016 aan het Achterom  51 appartementen  en in april 2017 aan de Molen 57 nieuwe appartementen verhuurd. Kleine appartementen met een lage huur. Voor starters en statushouders.
Sander Landman van Bouwbedrijf de Waal legt uit wat er allemaal komt kijken bij het ombouwen van een kantoorpand naar appartementen. Er moest een centrale gang komen naar alle woningen, extra ramen, balkons  en nieuwe trappenhuizen. Er kwamen nieuwe, beter geïsoleerde ramen, gevelisolatie, speciale luchtroosters en zwevende dekvloeren. Sander: “voor deze woningen halen we nu energielabel B of zelfs  A.”
Inmiddels wordt ook al hard gewerkt aan het volgende project. De kantoren aan De Molen 20 zullen ook omgebouwd worden naar 74 huurappartementen.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love