Aanleg glasvezel in Tull en ‘t Waal, Schalkwijk en ‘t Goy gestart

19 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Aanleg glasvezel in Tull...

Dinsdag is gestart met de aanleg van glasvezel in de dorpen Tull en ‘t Waal, Schalkwijk en ‘t Goy. In totaal moet er ongeveer 28 kilometer gegraven worden, om de bijna 1300 adressen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Als alles volgens planning verloopt, lukt dat voor het einde van 2022.

Glasvezel is belangrijk 

Wethouder Hilde de Groot is verheugd dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen nu echt gaat beginnen: “Omdat wij het heel belangrijk vinden dat de kleine kernen nu ook de kans krijgen op glasvezel internet, hebben we voor de samenwerking met DELTA Netwerk gekozen. ”

Zoveel mogelijk huishoudens toegang tot snel internet 

Jos van der Klauw (DELTA Netwerk) spreekt zijn dank uit naar de gemeente voor de samenwerking en het gestelde vertrouwen. Jos benadrukt: “Inmiddels hebben we bijna 1 miljoen adressen in Nederland aangesloten op het netwerk van DELTA Netwerk. En binnenkort kunnen de kleine dorpen rondom Houten ook genieten van snel internet.”

Verwachte oplevering in najaar 2022  

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Circet Nederland, waarbij zij ervoor zorgen dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden. Russell Crye (Circet Benelux) legt uit: ”We zijn onlangs begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. Vandaag starten de graafwerkzaamheden in Tull en ’t Waal en daarna volgt Schalkwijk. Vervolgens gaan we door naar ’t Goy. In totaal is het 28 kilometer aan graafwerk. Als het volgens planning verloopt worden in najaar van 2022 de bijna 1300 adressen aangesloten op het nieuwe netwerk.”

Alle woningen een gratis glasvezelaansluiting 

Iedere woning in ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal kan gratis en vrijblijvend een glasvezelaansluiting laten plaatsen. Hiermee kunnen alle woningen voorbereid worden op het netwerk van de toekomst. Pas als je voor een abonnement kiest, ga je betalen voor de diensten over het netwerk.

Communicatie over de aanleg 

Zowel voor als tijdens de aanleg wordt met de inwoners gecommuniceert over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra de aannemer gaat graven of huisaansluitingen maken, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love