60-meter atletiekbaan voor meer leden

11 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. 60-meter atletiekbaan voor meer...

Eerder dit jaar kwam de Houtense gemeenteraad tot de conclusie dat het ruim twintig hectare tellende Hof van Wulven als bouwlocatie voor woningen moet worden losgelaten. De locatie zou mogelijk wel een geschikte plek zijn om voetbalvelden in combinatie met een atletiekbaan te realiseren. Tot die tijd zullen diverse sportverenigingen nog hun onderkomen hebben op De Meerpaal, nabij het Amsterdamrijnkanaal en de Koninklijke Nederlandse Munt. Om de accommodatie geschikt te maken voor meerdere atletiekonderdelen is de gemeente bereid anderhalve ton uit te trekken.

Een besluit hierover wordt op zijn vroegst in januari verwacht. Wanneer er groen licht komt zal de atletiekvereniging in de loop van volgend jaar kunnen beschikken over een 60-meter hardloopbaan.

Uiteraard blijft er altijd iets te wensen over en het verenigingsbestuur zet dan ook in op een 400-meter baan. Door het aanpassen van de accommodatie op De Meerpaal kan de Houtense vereniging zich los maken van atletiekvereniging Hellas in Utrecht waar nu nog een natuurlijke doorstroming naar toe plaatsheeft: jeugd tot zestien jaar kan in Houten terecht. Tussen het huidige complex en de Munt is ruimte beschikbaar om de gedroomde lange baan te realiseren. Om deze te realiseren is wel meer nodig dan de toegezegde anderhalve ton, waarvoor nu een korte baan aangelegd wordt. De 400-meter atletiekbaan kost een veelvoud van dit bedrag. Door het aanleggen van de 60-meter atletiekbaan hoopt de vereniging nieuwe leden te kunnen trekken. Het huidige ledenbestand staat op zestig leden, met de beoogde groei zou dat kunnen toenemen naar honderd.

Mogelijk zal de eventuele komst van een sportcomplex Hof van Wulven tot gevolg hebben dat er een nieuwe, zelfstandige vereniging kan worden opgericht al loopt de voorzitter van Atletiek Houten, Mathijs Monster  hierop al vooruit. Hij laat aan AD.nl weten welke positieve ontwikkeling de komst van de 60-meter baan nu al voor de vereniging kan betekenen: “Deze nieuwe stap is óók een stap in de richting van een nieuwe, zelfstandige atletiekvereniging in Houten.’’

 


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love